Rusia SFIDEAZĂ Occidentul/Manevre de PROPORŢII la GRANIŢA cu Ucraina

Rusia SFIDEAZĂ Occidentul/Manevre de PROPORŢII la GRANIŢA cu Ucraina

Rusia a inceput exercitii militare la frontiera cu Ucraina si in Crimeea, cu o zi inainte de intalnirea decisiva de la Minsk.

​​Cu o zi inainte de summitul international de la Minsk, unde ar trebui negociata o solutie de pace in estul Ucrainei, armta rusa a inceput un exercitiu militar de proportii. Agentia rusa Interfax anunta participarea a 2.000 de militari in regiunea sudica a Rusiei (la frontiera cu Ucraina). Ria Novosti anunta un exercitiu cu 600 de militari in Crimeea, relatează HotNwes.ro.

Trupele mentionate de Interfax fac parte din contingentul rusesc de recunoastere avansata. Regiunea sudica a Rusiei se invecineaza cu Ucraina. Cei 600 de militari din Crimeea fac parte din Flota ruseasca din Marea Neagra. Exercitiul este programat sa dureze o luna de zile.

In acelasi timp, fortele ucrainene au inceput o ofesinva la Mariupol, anunta tot agentia Interfax, citand Consiliul de Securitate Nationala de la Kiev.

Ambele decizii apar in ziua de dinaintea summitului international de la Minsk, la care sunt asteptati sa participe Angela Merkel, Francois Hollande, Petro Poroshenko si Vladimir Putin.

Rusia a mărit bugetul de apărare pentru 2015. Cum vor fi folosiţi banii pentru dezvoltarea armatei 

Din cauza crizei economice, Rusia face reduceri mari în privinţa cheltuielilor guvernamentale, dar nu şi la bugetul pentru apărare. De fapt, Rusia a mărit cheltuielile militare pentru 2015 cu 33%, potrivit BBC News Online, care informează în legătură cu planurile Kremlinului de îmbunătăţire a forţelor armate.

Pe ce va cheltui Rusia bugetul mărit pentru apărare:

Arme nucleare: Rusia are în continuare cel mai mare arsenal nuclear din lume şi intenţionează să îl extindă în 2015, informeazăBBC News Online.

Avioane: Rusia va construi mai multe modele ale avionului de luptă Sukhoi T-50, prima aeronavă de luptă nedetectabilă şi o îmbunătăţire imensă a modelelor precedente.

 Forţe terestre: Kremlinul spune că va îmbunătăţi echipamentul şi metodele de antrenament ale armatei şi intenţionează să inaugureze şi noul tanc de luptă "Armata".

Operaţiuni arctice: Armata Rusiei a pus recent la punct un nou comandament arctic pentru a-şi extinde influenţa în regiune, care ar putea conţine rezerve vaste de petrol şi gaz.

Rusia cheltuieşte în prezent 4,2% din Produsul Intern Brut pentru apărare, faţă de cei 3,7% din PIB pe care îi cheltuiesc Statele Unite în aceeaşi direcţie. Suma totală alocată de SUA pentru apărare este, însă, de şapte ori mai mare decât cea a Rusiei.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA