Rusia vrea să construiască în 36 de ţări staţii pentru propriul sistem de navigaţie prin satelit

Rusia vrea să construiască în 36 de ţări staţii pentru propriul sistem de navigaţie prin satelit

Rusia intenţionează să construiască 50 de staţii de colectare de date în 36 de ţări pentru dezvoltarea Sistemului Global de Navigaţie prin Satelit (GLONASS), a declarat, miercuri, şeful administraţiei prezidenţiale, Serghei Ivanov.

Rusia vrea să construiască în 36 de ţări staţii pentru propriul sistem de navigaţie prin satelit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GLONASS este echivalentul rusesc al Sistemului de Poziţionare Globală (GPS) al Statelor Unite, precum şi al celui dezvoltat în prezent de UE, Galileo.

"Vom continua să promovăm tehnologiile GLONASS pe piaţa globală. Vom creşte competitivitatea serviciilor de navigaţie. În acest scop, vom crea un sistem de măsurători la sol în afara ţării. Ideal, am vrea să avem 50 de staţii de colectare de date în 36 de ţări. O astfel de prezenţă ar garanta o funcţionare mai stabilă şi mai precisă a GLONASS", a spus Ivanov, prezent la un forum organizat la Moscova, scrie RIA Novosti .

Rusia intenţionează, de asemenea, să înfiinţeze un spaţiu comun de navigaţie prin satelit cu Belarus şi Kazahstan.

Sistemul GLONASS a devenit operaţional în 1993 şi furnizează informaţii în timp real privind poziţionarea şi viteza obiectelor la sol în aer şi pe mare.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...