Rusia vrea să construiască un portavion nuclear în locul navelor franceze Mistral

Rusia elaborează proiectul unui nou portavion care să fie dotat cu un modul energetic nuclear și care să depășească navele franceze Mistral, potrivit agenției de presă RIA Novosti, care citează International Business Times și declarația secretarului de presă al Corporației pentru Construcții Navale, informează marți Unian.

Publicația subliniază că încă înainte de rezilierea contractului cu Franța, Rusia și-a făcut publice planurile privind construcția de nave militare proprii, care ar depăși, în ceea ce privește caracteristicile lor, navele franceze Mistral.

Potrivit secretarului de presă al Corporației pentru Construcții Navale, proiectul viitorului portavion rus se află în stadiul de elaborare.

Serghei Vlasov, directorul general al biroului de proiectare Nevski, care se ocupă de proiectarea portavioanelor, este de părere că proiectul navei militare poate fi realizat în două variante. Cea mai bună dintre ele presupune dotarea cu un modul energetic nuclear, ceea ce i-ar permite navei să primească la bord aproape 70 de aparate de zbor. Fără dotarea navei cu un modul nuclear, portavionul ar putea duce doar 55 de aparate de zbor.

După cum conchide International Business Times, construcția de noi nave militare va putea fi finalizată nu mai devreme de anul 2030. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

2 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

3 Legist INML București / „Am participat la peste 15.000 de autopsii, însă cei decedați din cauza COVID arată alt…

4 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

5 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…