Rusia vrea să construiască un portavion nuclear în locul navelor franceze Mistral

Rusia elaborează proiectul unui nou portavion care să fie dotat cu un modul energetic nuclear și care să depășească navele franceze Mistral, potrivit agenției de presă RIA Novosti, care citează International Business Times și declarația secretarului de presă al Corporației pentru Construcții Navale, informează marți Unian.

Publicația subliniază că încă înainte de rezilierea contractului cu Franța, Rusia și-a făcut publice planurile privind construcția de nave militare proprii, care ar depăși, în ceea ce privește caracteristicile lor, navele franceze Mistral.

Potrivit secretarului de presă al Corporației pentru Construcții Navale, proiectul viitorului portavion rus se află în stadiul de elaborare.

Serghei Vlasov, directorul general al biroului de proiectare Nevski, care se ocupă de proiectarea portavioanelor, este de părere că proiectul navei militare poate fi realizat în două variante. Cea mai bună dintre ele presupune dotarea cu un modul energetic nuclear, ceea ce i-ar permite navei să primească la bord aproape 70 de aparate de zbor. Fără dotarea navei cu un modul nuclear, portavionul ar putea duce doar 55 de aparate de zbor.

După cum conchide International Business Times, construcția de noi nave militare va putea fi finalizată nu mai devreme de anul 2030. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

5 Scrisoare deschisă a unui diasporean către România

recomandări

Te ia DNA: Celina Rusu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă