Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Sarkozy: Crimeea a ales Rusia și asta nu i se poate reproșa

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy, lider al opoziției de dreapta în prezent, a estimat sâmbătă că nu poate "reproșa Crimeii" că "a ales Rusia" și a avertizat împotriva unui nou "război rece" cu Moscova, relatează AFP.

"Avem o civilizație în comun cu Rusia. Interesele americanilor cu rușii nu sunt interesele Europei cu Rusia", a afirmat fostul șef al statului francez în cursul unei reuniuni la Paris a liderilor partidului de dreapta UMP, pe care îl conduce.

"Nu vrem reizbucnirea unui război rece între Europa și Rusia", a spus el, evocând tensiunile între Moscova și țările occidentale, ca urmare a conflictului din estul Ucrainei și a anexării Crimeii de către Moscova în martie 2014, după un referendum al populației locale.

"Crimeea a ales Rusia și asta nu i se poate reproșa", a adăugat Sarkozy, estimând de altfel că "trebuie găsite mijloace pentru o forță de interpunere în scopul de a proteja rusofonii din Ucraina".

"Ucraina trebuie să-și păstreze vocația de punte între Europa și Rusia. Ea nu are vocația să intre în Uniunea Europeană", a afirmat el.

Declarațiile lui Sarkozy intervin în timp ce succesorul său socialist Francois Hollande s-a angajat împreună cu cancelarul german Angela Merkel în intense negocieri cu Moscova și Kiev pentru a încerca să obțină un acord de pace în Ucraina.

De la întoarcerea în cursul nopții din Rusia, președintele Hollande a estimat sâmbătă că aceste convorbiri sunt "una dintre ultimele șanse" de a evita "războiul". AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Info. Voi știți în baza a ce „document” cere A.Florea Dosarul Dragnea de la DNA? Știați că procuroarea Lăncră…

2 Adevărații TRĂDĂTORI de țară! România a votat cu Franța la procurorul-șef european! A acordat punctaj MAXIM!

3 Informație. Dragnea a dat ordin ca Iordache să facă „o listă cu toți procurorii și judecătorii care-au lucrat …

4 ALARMĂ Următorul pas, FURTUL alegerilor. Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, va fi pus șef al Autorității Electo…

5 ALERTĂ Kovesi, locul 2 la votul indicativ din Consiliul UE, după candidatul francez și la egalitate cu cel ger…

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!