Sarkozy își lansează o carte în care promite să spună "adevărul" despre "greșelile și reușitele" sale

Sarkozy își lansează o carte în care promite să spună "adevărul" despre "greșelile și reușitele" sale

Fostul șef al statului francez Nicolas Sarkozy își lansează luni, 25 ianuarie, o carte în care promite să spună 'adevărul' despre "greșelile, ca și despre reușitele" sale, o apariție editorială ce survine pe fondul pregătirilor pentru desemnarea unui candidat al dreptei la prezidențialele din 2017. Cartea, al cărei titlu nu a fost anunțat, a fost pregătită în cel mai mare secret, a dezvăluit publicația Paris Match , preluată marți de site-ul Le Monde .

Fostul președinte, actual lider al partidului Republicanii, a confirmat pe contul său de Facebook apariția lucrării. 'Dacă această carte are un sens, poate o utilitate, este acela că a sosit momentul clarității. Am dorit să fac acest efort de a încerca să caut, în străfundurile mele, adevărul meu despre greșelile, ca și despre reușitele mele. Vreau să vă spun, fără ocolișuri, fără artificii, ceea ce am făcut cu adevărat și în ceea ce cred pentru viitor', a explicat el.

Tot pe Facebook , Sarkozy dă asigurări că s-a 'expus personal' în această carte și lasă să se întrevadă o 'mea culpa' în conținutul ei: 'Cunosc criza teribilă de încredere pe care o suscită politica și politicienii. Nu doresc în niciun caz să mă exonerez de partea mea de responsabilitate personală în această situație'.

Cartea va vedea lumina tiparului într-o perioadă dificilă pentru fostul șef de stat, devansat de Alain Juppé (prim-ministru în mandatul președintelui Jacques Chirac) în sondaje și slăbit de rezultatul neconvingător al dreptei în alegerile regionale din decembrie 2015.

De altfel, cursa pentru alegerile primare ale partidului Republicanii, ce vor desemna candidatul dreptei la prezidențialele din 2017, a inspirat și alți lideri ai formațiunii, în librăriile din Franța găsindu-se deja cărți având ca autori potențiali aspiranți la Elysee.

Alain Juppé a dat startul acestui curent, cu o primă lucrare-program, 'Mes chemins pour l'école', în august 2015, urmat de fostul prim-ministru François Fillon cu 'Faire', în septembrie. Tot Alain Juppé a mai publicat 'Pour un Etat fort' la începutul lunii ianuarie, în timp ce lui Jean-François Copé, fost lider al UMP (Uniunea pentru o Mișcare Populară, fosta denumire a Republicanilor), îi va apărea cartea 'Le Sursaut français' miercuri, 20 ianuarie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...