Șase soldați ucraineni, uciși în estul separatist al Ucrainei în ultimele 24 de ore (purtător de cuvânt militar)

Șase soldați ucraineni au fost uciși și încă 12 răniți în ultimele 24 de ore în estul separatist prorus al Ucrainei, unde se înregistrează o recrudescență a tensiunilor în pofida armistițiului în vigoare, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitatea Națională și Apărare, Andrii Lâsenko, potrivit AFP și EFE. Aceste noi pierderi suferite de armata ucraineană, cele mai mari într-o zi după bătălia de la Debalțevo, survin după ce un soldat a fost ucis și un altul rănit în lupte la sfârșitul săptămânii trecute. De cealaltă parte, rebelii proruși au raportat patru civili răniți.

'Situația în zona operațiunii antiteroriste este instabilă. Provocările armate ale inamicului continuă practic pe întreaga linie a frontului', a afirmat Lâsenko, care a denunțat utilizarea de către forțele proruse a unor mortiere de calibru mare și tancuri.

Mai devreme, comandamentul forțelor guvernamentale în zona de conflict a indicat că luni, între ora 18.00 și miezul nopții, insurgenții au lansat 26 de atacuri de-a lungul liniei de separare a forțelor.

'Situația cea mai tensionată se înregistrează în regiunea Donețk, unde inamicul a atacat cu tiruri de mortier, tancuri și lansatoare automate de grenade poziții ale militarilor ucraineni lângă Peski, Avdeievka, Opâtnoe' precun și alte obiective, potrivit aceluiași purtător de cuvânt.

La rândul său, liderii milițiilor proruse din Donețk au acuzat armata Kievului de încălcarea armistițiului de 60 de ori în ultimele 24 de ore, conform EFE. 'Pozițiile noastre au fost atacate cu tot felul de arme. Pierderile suferite: un mort și cinci răniți', potrivit unui comunicat al rebelilor din Donețk difuzat de agenția lor de presă DAN.

Un jurnalist al postului de televiziune al armatei ruse Zvezda, Andrei Lunev, a fost grav rănit în urma exploziei unei mine capcană în apropierea localității Șirokino, în sudul regiunii Donețk, teatrul unor violențe permanente.

Șirokino este situat pe malul Mării de Azov, între orașele Novoazovsk, controlat de milițiile separatiste, și Mariupol, cu aproape jumătate de milion de locuitori, aflat sub controlul guvernului de la Kiev.

Reprezentanții Ucrainei, ai separatiștilor proruși și mediatori OSCE intenționează să organizeze marți o videoconferință pentru a discuta respectarea și aplicarea planului de pace convenit în luna februarie la Minsk.

Potrivit ultimului raport al ONU, mai mult de 6.000 de persoane, deopotrivă civili și combatanți, au fost uciși în estul Ucrainei în anul care s-a scurs de la începerea conflictului armat. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veștile triste încep să se confirme! Conducerea Chinei a trimis 40 de incineratoare mobile în Wuhan

2 VIDEO Veste sinistră în presa americană: Regimul de la Beijing ar fi decis abandonarea orașului Wuhan! Oamenii…

3 Cum arată sondajul cu care i-a păcălit Ciolacu pe pesediști în CEx

4 Informație / Probleme la CCR. Președintele, întâlnire de taină cu liberalii la Vila Lac

5 Document / Fraților, suntem luați de proști? Predoiu cere detaşarea la Ministerul Justiţiei a unei judecătoare c…

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I