Sateliţii europeni Galileo lansaţi vineri nu au ajuns pe orbita prevăzută

Sateliţii europeni Galileo lansaţi vineri nu au ajuns pe orbita prevăzută

Sateliţii europeni Galileo lansaţi vineri nu au ajuns pe orbita prevăzută

"Observaţiile complementare efectuate după desprinderea sateliţilor misiunii Soyuz VS09 destinată lansării Galileo FOC M1 arată o distanţă între orbita atinsă şi cea prevăzută", se arată într-un comunicat al companiei Arianespace.

"Au fost demarate investigaţii", precizează compania aerospaţială.

"Sateliţii au fost plasaţi pe o orbită aflată la o altitudine mai mică decât cea prevăzută. Echipele noastre sunt pe care să analizeze impactul pe care această situaţie o va avea asupra funcţionării sistemului de sateliţi", continuă Arianespace, refuzând să precizeze, deocamdată, dacă există posibilitatea corectării traiectoriei sateliţilor.

Racheta Soyuz a fost lansată vineri, de la Centrul spaţial din Guyana Franceză, având la bord doi sateliţi din sistemul de navigaţie european Galileo, concurentul GPS-ului american. Renumitul lansator rusesc a transportat o încărcătură de 1,6 tone şi trebuia să plaseze sateliţii pe o orbită circulară, la altitudinea de 23.522 de kilometri, la finalul unei misiuni de 3 ore şi 48 de minute, a precizat vineri compania Arianespace.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei