Schaeuble avertizează Grecia să nu renunțe la austeritate

Schaeuble avertizează Grecia să nu renunțe la austeritate

Reacționând la eșecul parlamentului grec de a alege un nou președinte, ministrul german de finanțe Wolfgang Schaeuble a avertizat luni Grecia să nu renunțe la programul ei de austeritate, informează agenția DPA.

Remarcile sale au fost publicate într-un comunicat la doar câteva ore după ce guvernul german a refuzat sa comenteze asupra votului parlamentar, care l-a făcut pe primul ministru Antonis Samaras să anunțe alegeri anticipate în ianuarie.

"Dacă Grecia adoptă un curs diferit, va fi dificil", se afirmă în comunicat, care adăugă că alegerile nu ar avea nicio influență asupra acordurilor între Grecia și creditorii ei.

O coaliție de stânga condusă de politicianul anti-austeritate Alexis Tsipras este văzută ca mare favorită în sondajele dinaintea alegerilor de la 25 ianuarie, în timp ce grecii protestează contra reducerilor bugetare impuse de Samaras și partidul său conservator Noua Democrație.

"Orice nou guvern trebuie să respecte angajamentele contractuale asumate de predecesorul său", a declarat Schaeuble în comunicat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...