Sea Breeze 2015: Aproximativ 2.500 de militari mobilizați, între care și români

Alianța Nord-Atlantică se pregătește de noi exerciții în Marea Neagră, la scurt timp după încheierea celor mai importante manevre de parașutiști NATO în România, la care vor participa militari americani, italieni și spanioli, relatează Sputniknews.

Astfel, distrugătorul USS Donald Cook și un avion de tipul Lockheed P-3C Orion, capabile să transporte arme nucleare, vor participa la exercițiile NATO — Sea Breeze 2015—care încep luni în Marea Neagră.

USS Donald Cook este dotat cu rachete Aegis, capabile să intercepteze orice tip de rachetă balistică, precum și rachete Tomahawk, care sunt uneori echipate cu focoase nucleare. Avioanele de patrulare maritimă Lockheed P-3C Orion sunt destinate pentru activități de recunoaștere și pot transporta, de asemenea, bombe nucleare. 

Exercițiile Sea Breeze 2015, care încep luni—31 august — sunt prevăzute să dureze până în data de 12 septembrie, într-o zonă de 400 de kilometri lungime, în largul Ucrainei.

Aproximativ 2.500 de militari au fost mobilizați pentru aceste exerciții — 1.000 americani, 500 de soldați din alte țări ale Alianței și ale partenerilor săi (Bulgaria, Germania, Grecia, Italia, România, Republica Moldova, Marea Britanie, Suedia, Turcia) plus 1.000 de militari ucraineni.

În total, peste 150 de echipamente vor fi angrenate în aceste aplicații — nave, submarine, elicoptere, avioane și vehicule. Manevrele vor fi dedicate misiunilor de interceptare, luptei împotriva submarinelor și a vaselor mici, precum și operațiunilor de căutare și de salvare pe mare.

Comandantul Flotei a 6-a a SUA, viceamiralul James Foggo, a declarat că 'acest exercițiu reprezintă o oportunitate importantă de a lucra cu partenerii noștri și de a desfășura pregătiri semnificative în domeniile terestru, aerian, maritim etc'.

'Sunt încrezător că acest exercițiu va duce, de asemenea, la schimburi personale valoroase între marinarii noștri, soldați, aviatori și pușcați marini, ceea ce va duce la legături mai puternice și la unitate în această regiune', a declarat el pentru publicația Naval-technology.com. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Bătăuş pus la pământ dintr-o singură mişcare de un poliţist. Intervenţia a durat câteva secunde

2 Viktor Orban / Vom îzbândi. Vom face mare Bazinul Carpatic. Vestul ne-a violat granițele și ne-a lăsat pradă co…

3 Psihologă / Relația sexuală normală de care vorbește CTP-ul este aia în care bărbatului i se rupe dacă femeia s…

4 ALERTĂ Zece polițiști bucureșteni, infectați cu coronavirus. Sediul instituției ar putea fi relocat

5 Marcel Vela, despre a treia etapă de relaxare: Vor fi multe surprize plăcute. Cu siguranță vor fi bine primite…

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I