Senatorul republican Marco Rubio, candidat la alegerile prezidențiale din SUA din 2016

Senatorul republican Marco Rubio, candidat la alegerile prezidențiale din SUA din 2016

Senatorul republican Marco Rubio, în vârstă de 43 de ani, a confirmat luni candidatura sa la învestitura republicană pentru alegerile prezidențiale din SUA din 2016, potrivit mai multor publicații americane, citate de France Presse. De origine cubaneză, senatorul de Florida urmează să-și oficializeze candidatura în timpul unui discurs pe care îl va susține luni la Miami.

The New York Times, CNN și The Washington Post au relatat că Marco Rubio a confirmat principalilor săi susținători, luni, că se va lansa în cursa pentru Casa Albă. Potrivit EFE, Rubio le-ar fi dat asigurări că se simte "calificat în mod deosebit" pentru a conduce națiunea.

Într-o întâlnire cu principalii donatori ai campaniei sale, Rubio, născut la Miami în 1971, a spus că vede viitoarele alegeri ca un punct de inflexiune între trecut și viitor. În acest context, Rubio a spus că cel mai important contracandidat al său din partea democraților, fostul secretar de stat Hillary Clinton, este un lider al trecutului, iar SUA au nevoie, în opinia sa, de un lider al viitorului, un angajament pe care el este pregătit să și-l asume.

Se așteaptă ca și fostul guvernator de Florida, republicanul Jeb Bush, să-și anunțe oficial candidatura pentru Casa Albă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!