Senatorul republican Marco Rubio, candidat la alegerile prezidențiale din SUA din 2016

Senatorul republican Marco Rubio, candidat la alegerile prezidențiale din SUA din 2016

Senatorul republican Marco Rubio, în vârstă de 43 de ani, a confirmat luni candidatura sa la învestitura republicană pentru alegerile prezidențiale din SUA din 2016, potrivit mai multor publicații americane, citate de France Presse. De origine cubaneză, senatorul de Florida urmează să-și oficializeze candidatura în timpul unui discurs pe care îl va susține luni la Miami.

The New York Times, CNN și The Washington Post au relatat că Marco Rubio a confirmat principalilor săi susținători, luni, că se va lansa în cursa pentru Casa Albă. Potrivit EFE, Rubio le-ar fi dat asigurări că se simte "calificat în mod deosebit" pentru a conduce națiunea.

Într-o întâlnire cu principalii donatori ai campaniei sale, Rubio, născut la Miami în 1971, a spus că vede viitoarele alegeri ca un punct de inflexiune între trecut și viitor. În acest context, Rubio a spus că cel mai important contracandidat al său din partea democraților, fostul secretar de stat Hillary Clinton, este un lider al trecutului, iar SUA au nevoie, în opinia sa, de un lider al viitorului, un angajament pe care el este pregătit să și-l asume.

Se așteaptă ca și fostul guvernator de Florida, republicanul Jeb Bush, să-și anunțe oficial candidatura pentru Casa Albă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

4 Slugile lui Dan Voiculescu, plantate pe listele PSD pentru alegerile parlamentare

5 Elliott Broidy, omul care l-a dus pe Dragnea la Trump, a pledat vinovat pentru acuzația de lobby ilegal în fav…