Separatiştii de la Slaviansk afirmă că vor tortura ostatici, pentru a împiedica alegerile din 25 mai

Separatiştii de la Slaviansk afirmă că vor tortura ostatici, pentru a împiedica alegerile din 25 mai

„Vor fi luate toate măsurile necesare pentru ca alegerile din 25 mai sa nu aiba loc, cel putin in zona de sud-est a Ucrainei. Vom lua ostatici si ii vom tortura. Chiar vom face asta, înţelegeţi?”, a declarat Viaceslav Ponomarev pentru publicaţia Gazeta.Ru.

În cadrul aceluiaşi interviu, Ponomarev a ţinut să sublinieze ca este un om „foarte bun” care îşi iubeşte „copiii şi mama”.

Militanţii pro-ruşi deţin şi în prezent controlul asupra mai multor clădiri guvernamentale din oraşul Slaviansk, inclusiv a primăriei. Separatiştii au făcut apel în numeroase rânduri la preşedintele rus, Vladimir Putin, pentru a trimite în Ucraina trupe de menţinere a păcii, cababile să intervină într-un posibil conflict cu „naţionaliştii ucraineni”.

Recent, Moscova a denunţat prezenţa trupelor militare ucrainene în estul ţării şi a precizat că în cazul în care interesele Rusiei vor fi atacate în mod direct în Ucraina, Kremlinul îşi rezervă dreptul de a interveni militar, la fel ca în Osetia de Sud, cu respectarea însă a dreptului internaţional.

Alianţa Nord-Atlantică (NATO) s-a arătat preocupată în legătură cu ameninţările Moscovei şi a făcut apel totodată la o detensionare diplomatică a crizei ucrainene.

„Suntem preocupaţi de declaraţiile venite din partea Rusiei care ameninţă Ucraina cu o intervenţie militară. În acest moment, Rusia are responsabilitatea de a calma situaţia, în loc de a folosi o retorică inflamată, capabilă să deturneze mai degrabă situaţia”, a spus de curând secretarul general adjunct al Alianţei, Alexander Vershbow.

În acelaşi context, autorităţile din Kiev au făcut un nou apel către Moscova în vederea retragerii forţelor militare ruseşti amplasate la graniţa cu Ucraina.


Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 VIDEO Scandal cu răniți, mașini avariate și două femei care s-au înjunghiat, în Harghita