Serie de explozii într-un depozit de muniţie, în Rusia

Serie de explozii într-un depozit de muniţie, în Rusia

O serie de explozii, într-un depozit de muniţii, în regiunea Zabaikal, a impus evacuarea a aproximativ 300 de persoane, la sud-est de Lacul Baikal, în Siberia, fără să fie înregistrate victime.

Serie de explozii într-un depozit de muniţie, în Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aproximativ 20 de explozii au avut loc" într-un depozit de muniţie, a declarat procurorul-şef la nivel regional, Denis Kurocikin, citat de agenţia Interfax.

Exploziile nu s-au soldat cu victime în rândul militarilor, potrivit Ministerului Apărării, citat de agenţie.

Accidentul a fost provocat de către incendii de vegetaţie, a precizat o sursă din cadrul forţelor de ordine de la nivel regional, anunţând că nu s-au înregistrat victime în rândul populaţiei.

"Exploziile au spart ferestrele imobilelor locuite în satul vecin, Balşaia Tura", de unde aproximativ 300 de locuitori a fost necesar să fie evacuaţi, a adăugat această sursă, citată de Interfax.

Acest tip de incident are loc frecvent în Rusia, o ţară în care, în depozite militare, se află cantităţi uriaşe de arme şi muniţie, păstrate adesea în condiţii rudimentare.

În iunie 2013, peste 6.500 de persoane au fost evacuate dintr-un oraş din regiunea Samara, din cauza unor explozii într-un depozit de muniţie, un accident soldat cu un mort.

În octombrie 2012, o explozie a avut loc la un depozit de 4.000 de tone de muniţie aparţinând armatei ruse, în Ural, terorizând populaţia pe o rază de zeci de kilometri şi antrenând evacuarea a mii de persoane.

În mai 2012, un accident de acelaşi tip a provocat moartea a şase militari, în regiunea Nijni-Novgorod (Rusia centrală).

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro