Și Macedonia are în vedere construirea unui gard la frontieră împotriva imigranților

Macedonia are în vedere construirea unui gard la frontieră asemănător celui din Ungaria pentru a stopa afluxul în creștere de imigranți din sud, a declarat ministrul de externe Nikola Poposki, relatează joi Reuters.

Într-un interviu acordat săptămânalului de afaceri ungar Figyelo, Poposki a afirmat că Macedonia va trebui probabil să aibă 'un fel de apărare fizică' deși aceasta nu ar fi o soluție pe termen lung. 'Dar, dacă luăm în serios ceea ce Europa ne cere să facem, vom avea nevoie de acest lucru. Fie soldați, fie un gard, fie o combinație a celor două', a spus Poposki.

Ministrul a declarat că Macedonia face tot posibilul pentru a înregistra toți imigranții. 'Însă ori de câte ori am luat în serios ceea ce partenerii noștri europeni ne-au cerut, să încercăm să controlăm granița și să oprim imigranții, am primit imediat o reacție internațională negativă', a adăugat el.

Statele vest-europene, precum Franța și Germania, au criticat construirea în curs de desfășurare în Ungaria a unui gard lung de 175 de kilometri și înalt de 3,5 metri de-a lungul frontierei cu Serbia pentru a-i determina pe imigranți să treacă pe la punctele unde pot fi înregistrați.

Circa 160.000 de imigranți au intrat în Ungaria anul acesta, tranzitând Grecia, Macedonia și Serbia, provenind din țări devastate de război sau sărace din Orientul Mijlociu, Asia și Africa. Aproape toți încearcă să ajungă în țări mai bogate din nordul și vestul Uniunii Europene, precum Germania și Suedia.

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Moise, editor: Gabriela Ionescu)

Citiți și:


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ / Guvernul PSD, RUȘINEA Europei, a încercat să ÎNȘELE Comisia Europeană și să deconteze din fonduri UE pr…

2 VIDEO / Asta e MAFIE! Augustin Zegrean, avertisment GRAV: CCR s-ar putea să nu valideze alegerile prezidențiale!…

3 Rareș Bogdan o calcă-n picioare pe „Proasta Pământului” după minciuna despre fabrica Volkswagen!

4 Dăncilă poate lua între 8 și 18 ani de pușcărie după denunțul lui Dragnea!

5 CULISE / Cine e baronul PSD care a ordonat anularea zborurilor TAROM în ziua moţiunii. DNA începe audierile

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația