Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Și Macedonia are în vedere construirea unui gard la frontieră împotriva imigranților

Macedonia are în vedere construirea unui gard la frontieră asemănător celui din Ungaria pentru a stopa afluxul în creștere de imigranți din sud, a declarat ministrul de externe Nikola Poposki, relatează joi Reuters.

Într-un interviu acordat săptămânalului de afaceri ungar Figyelo, Poposki a afirmat că Macedonia va trebui probabil să aibă 'un fel de apărare fizică' deși aceasta nu ar fi o soluție pe termen lung. 'Dar, dacă luăm în serios ceea ce Europa ne cere să facem, vom avea nevoie de acest lucru. Fie soldați, fie un gard, fie o combinație a celor două', a spus Poposki.

Ministrul a declarat că Macedonia face tot posibilul pentru a înregistra toți imigranții. 'Însă ori de câte ori am luat în serios ceea ce partenerii noștri europeni ne-au cerut, să încercăm să controlăm granița și să oprim imigranții, am primit imediat o reacție internațională negativă', a adăugat el.

Statele vest-europene, precum Franța și Germania, au criticat construirea în curs de desfășurare în Ungaria a unui gard lung de 175 de kilometri și înalt de 3,5 metri de-a lungul frontierei cu Serbia pentru a-i determina pe imigranți să treacă pe la punctele unde pot fi înregistrați.

Circa 160.000 de imigranți au intrat în Ungaria anul acesta, tranzitând Grecia, Macedonia și Serbia, provenind din țări devastate de război sau sărace din Orientul Mijlociu, Asia și Africa. Aproape toți încearcă să ajungă în țări mai bogate din nordul și vestul Uniunii Europene, precum Germania și Suedia.

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Moise, editor: Gabriela Ionescu)

Citiți și:


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Citiți ce i-a transmis lui Dragnea o mamă cu trei copii care a fost la mitingul de la Iași! România se …

2 Sursele puterii PSD. Toți românii cu minte și suflet ar trebui să citească acest articol

3 ALERTĂ! După ce-a fugit ca un șobolan de la Iași, Dragnea scrie sfidător pe Facebook! Românii l-au taxat: „Căc…

4 CUTREMUR în MAI! Șeful DGA, acuzații PENALE la adresa ministresei din Teleorman: „Carmen Dan a mințit. Eu și f…

5 VIDEO Dragnea, imitat de actorii Teatrului de Comedie: „Nimic ești tu, mincinosule!

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări