Siria: SUA nu vor coopera cu Rusia până când această țară nu-și va schimba 'strategia greșită'

Siria: SUA nu vor coopera cu Rusia până când această țară nu-și va schimba 'strategia greșită'

SUA nu vor coopera cu Rusia atâta timp cât această țară își continuă 'strategia greșită' în Siria, a declarat miercuri ministrul american al apărării Ashton Carter, ca reacție la declarațiile anterioare pe acest subiect ale Moscovei.

''Rusia are o strategie greșită (în Siria), avioanele ruse continuă să bombardeze, dar nu ținte ale Statului Islamic'', a afirmat șeful Pentagonului, aflat într-o vizită la Roma, după cum relatează agenția TASS. ''În pofida declarațiilor părții ruse, noi nu vom colabora până când această strategie nu se va schimba'', a precizat Ashton Carter.

Cu toate acestea, el a ținut să sublinieze că SUA mențin deschise canalele de contact cu Rusia pentru a fi asigurată securitatea militarilor americani ce participă la operațiunile în Siria.

Anterior, ministrul rus al apărării Serghei Șoigu a afirmat că Rusia este gata să-și coordoneze operațiunile sale în Siria cu cele ale coaliției internaționale conduse de SUA, apreciind că fără sprijin reciproc gruparea teroristă Statul Islamic nu va putea fi învinsă.

Ministrul rus a indicat totodată că, de la 30 septembrie, când a început intervenția militară în Siria, aviația rusă a lovit în total 112 de poziții ale Statului Islamic, în timp ce Occidentul suspectează Moscova de lovirea cu prioritate a pozițiilor grupărilor care se opun președintelui sirian Bashar al-Assad.

Șeful Pentagonului acuza zilele trecute Rusia că, prin acțiunile sale ce au ca ținte poziții ale opoziției moderate, contribuie la escaladarea războiului din Siria. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Fosta soție a lui Reghe rupe tăcerea. „Laurențiu mă ruga să divorțez întrucât cealaltă este gravidă. Ca și acu…

3 „Pupila” lui Ciolacu, 9 ani de închisoare după ce a încercat să ucidă cu maşina un poliţist pe motocicletă

4 Sociolog / „Săptămână care vine USR se va face țăndări și va trage și PNL după”

5 Rudă: „Era un pic răcită. Nu se poate așa ceva, nu există” / Ea este Denisa, tânăra însărcinată și infectată cu …