Siria: SUA nu vor coopera cu Rusia până când această țară nu-și va schimba 'strategia greșită'

Siria: SUA nu vor coopera cu Rusia până când această țară nu-și va schimba 'strategia greșită'

SUA nu vor coopera cu Rusia atâta timp cât această țară își continuă 'strategia greșită' în Siria, a declarat miercuri ministrul american al apărării Ashton Carter, ca reacție la declarațiile anterioare pe acest subiect ale Moscovei.

''Rusia are o strategie greșită (în Siria), avioanele ruse continuă să bombardeze, dar nu ținte ale Statului Islamic'', a afirmat șeful Pentagonului, aflat într-o vizită la Roma, după cum relatează agenția TASS. ''În pofida declarațiilor părții ruse, noi nu vom colabora până când această strategie nu se va schimba'', a precizat Ashton Carter.

Cu toate acestea, el a ținut să sublinieze că SUA mențin deschise canalele de contact cu Rusia pentru a fi asigurată securitatea militarilor americani ce participă la operațiunile în Siria.

Anterior, ministrul rus al apărării Serghei Șoigu a afirmat că Rusia este gata să-și coordoneze operațiunile sale în Siria cu cele ale coaliției internaționale conduse de SUA, apreciind că fără sprijin reciproc gruparea teroristă Statul Islamic nu va putea fi învinsă.

Ministrul rus a indicat totodată că, de la 30 septembrie, când a început intervenția militară în Siria, aviația rusă a lovit în total 112 de poziții ale Statului Islamic, în timp ce Occidentul suspectează Moscova de lovirea cu prioritate a pozițiilor grupărilor care se opun președintelui sirian Bashar al-Assad.

Șeful Pentagonului acuza zilele trecute Rusia că, prin acțiunile sale ce au ca ținte poziții ale opoziției moderate, contribuie la escaladarea războiului din Siria. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ultimele informații din sondaje / PNL este pe trend crescător / PSD băltește la 25 / 26% / Mari emoții în zona partide…

2 VIDEO Drumul Expres Craiova - Pitești / Imagini din dronă cu tronsonul unde românii de la UMB lucrează în forță

3 Un jeg / „A mințit cu nerușinare” / Acuzaţii grele la adresa lui Dumitru Coarnă, viitor parlamentar PSD

4 Așa o fi? Judecați voi!

5 FOTO Ea este mama Antoniei / Bunica Denise Iacobescu, la 53 de ani