Soţia lui Aleksei Navalnîi refuză să ofere dovezi împotriva acestuia

Soţia lui Aleksei Navalnîi refuză să ofere dovezi împotriva acestuia

Iulia Navalnaia, soţia opozantului rus Aleksei Navalnîi, convocată luni de Comitetul de anchetă rus, a anunţat că a refuzat să furnizeze probe împotriva soţului ei, acuzat că a furat un tablou.

Soţia lui Aleksei Navalnîi refuză să ofere dovezi împotriva acestuia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Interogatoriul meu s-a terminat. În pofida ameninţărilor anchetatorilor de a mă inculpa pentru refuzul de a oferi probe, nu le voi furniza", a scris Iulia Navalnaia pe blogul soţului ei, invocând un articol din Constituţia rusă potrivit căruia nimeni nu poate fi obligat să ofere dovezi împotriva unui membru al familiei sale.

La jumătatea lui iunie, anchetatorii ruşi au anunţat deschiderea unui dosar penal împotriva lui Navalnîi pentru "frutul unui tablou" după descoperirea unei picturi în casa acestuia "furată de pe una din străzile centrale ale oraşului Vladimir" (zona central-vestică a Rusiei).

Acest tablou, un cadou de aniversare, potrivit opozantului, a fost confiscat de Comitetul de anchetă în timpul unei percheziţii la locuinţa lui Navalnîi, arestat la domiciliu şi care riscă o condamnare de cinci ani de închisoare.

Blogger anticorupţie şi una dintre figurile centrale ale opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi este cercetat împreună cu fratele lui şi pentru escrocherie în detrimentul companiei franceze de cosmetice Yves Rocher, un dosar în care riscă până la zece ani de închisoare dacă va fi declarat vinovat.

Navalnîi respinge toate acuzaţiile care urmăresc, în opinia lui, să îl reducă la tăcere.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...