Soțul Angelei Merkel, gazdă pentru soțiile liderilor participanți la summitul G7

Soțul Angelei Merkel, gazdă pentru soțiile liderilor participanți la summitul G7

Soțul cancelarului german Angela Merkel a fost duminică gazda soțiilor unora dintre personalitățile politice internaționale care iau parte la summitul șefilor de stat sau de guvern din cele mai industrializate șapte țări ale lumii (G7) organizat în castelul Elmau din Alpii bavarezi, relatează EFE.

După începerea reuniunii la vârf, Joachim Sauer le-a invitat la o plimbare tradițională, cu o trăsură trasă de cai, pe soția premierului japonez, Akie Abe, și a primului ministru canadian, Laureen Harper, precum și pe soția președintelui Consiliului European, Malgorzata Tusk.

Anterior, în cursul dimineții, profesorul universitar Joachim Sauer l-a întâmpinat, în cursul dimineții, alături de celebra sa consoartă, pe președintele american Barack Obama, într-o scurtă ceremonie organizată în localitatea germană Krün. Cele două personalități politice au fost salutate de locuitori îmbrăcați în costume tradiționale și invitați să guste din berea și cârnații tipici zonei.

Reuniunea G7, care are loc duminică și luni în mica localitate din apropiere de granița cu Austria, a fost una dintre puținele ocazii în care soțul Angelei Merkel a jucat un rol, el preferând, în general, să beneficieze cât mai rar de atenția presei.

Cancelarul german, care poartă numele primului ei soț, s-a căsătorit cu Joachim Sauer în decembrie 1998, oficializând astfel o relație de mai mulți ani. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Orban a primit ce-a meritat!

2 Așa o fi?

3 VIDEO Ce nu s-a văzut la TV la Congresul PNL

4 Așa o fi?

5 Priviți, lui Dan Vîlceanu i-au dat „carne” pe buletinele de vot!