Statele federale germane vor cheltui pe refugiați aproximativ 17 miliarde de euro în 2016 (Die Welt)

Statele federale ale Germaniei au prevăzut să cheltuiască aproximativ 17 miliarde de euro (18,7 miliarde dolari) pentru a gestiona criza refugiaților în 2016, scrie marți ziarul Die Welt, citând un sondaj realizat în rândul ministerelor lor de finanțe, relatează Reuters.

Suma, mai mare decât cea de 15,3 miliarde de euro planificată de guvernul central să fie alocată educației și ministerului său al cercetării în 2015, este o măsură în cadrul efortului depus în fața valului de refugiați ce se revarsă asupra țării.

Germania este destinația preferată pentru mulți dintre sutele de mii de refugiați care fug de conflicte și sărăcie din Orientul Mijlociu și Africa, în parte datorită beneficiilor generoase pe care le oferă, amintește Reuters.

Landurile s-au plâns în repetate rânduri că se luptă să facă față situației, iar politica ușilor deschise a cancelarului Angela Merkel a provocat tensiuni în interiorul taberei ei conservatoare.

Die Welt afirmă că excluzând micul stat-oraș Bremen, care nu a furnizat niciun detaliu, planurile actuale sugerează că cheltuielile combinate ale statelor federale ar fi de 16,5 miliarde de euro.

Ziarul notează că costurile reale ar fi probabil chiar mai mari deoarece ministerele de finanțe regionale și-au bazat bugetele pe o estimare de la guvernul federal că 800.000 de refugiați vor veni în Germania în 2015, în timp ce 965.000 de solicitanți de azil au sosit deja până la sfârșitul lunii noiembrie.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

3 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

4 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

5 Tupeu de „prestator” prin parcuri, la Paris / Ponta, apel dement la nesupunere către populație: Să nu țină cont …