Stoltenberg: Acordul privind Grecia, important pentru 'securitatea' NATO

Stoltenberg: Acordul privind Grecia, important pentru 'securitatea' NATO

Acordul privind Grecia la care au ajuns luni liderii din zona euro este important pentru securitatea statului elen și a aliaților săi din NATO, a declarat luni secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, informează AFP.

'Salut acest acord deoarece cred că este important pentru economia elenă, dar și pentru întreaga Europă și pentru NATO', a declarat Stoltenberg, aflat în vizită la Ljubljana. 'Stabilitatea, prosperitatea economică sunt importante din mai multe motive, începând cu securitatea tuturor țărilor noastre', a subliniat șeful NATO, după întâlnirea cu premierul sloven Miro Cerar.

Stoltenberg s-a declarat convins că, în pofida faptului că, în schimbul unui al treilea program de asistență financiară din partea creditorilor săi internaționali Grecia va avea de făcut reforme care implică reduceri bugetare severe, Atena 'va continua să investească pe viitor în apărare'.

'Grecia este un aliat foarte implicat, care de-a lungul mai multor ani a consacrat apărării peste 2% din Produsul Intern Brut și sunt cât se poate de sigur că va rămâne un aliat foarte implicat' în cadrul NATO, a apreciat Stoltenberg. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Augustin Zegrean / Votul pentru șefia Consiliului Legislativ este nul

2 Prăbușirea unui dobitoc / Cum a primit Prostul politicii două lovituri năucitoare înainte de parlamentare

3 VIDEO România prădată / Dezvăluiri incredibile despre cum se negociau și se dădeau șpăgile în guvernele PSD

4 ALERTĂ! Ce a apărut în Monitorul Oficial / PSD încearcă validarea lui Iordache la șefia Consiliului Legislativ, …

5 BREAKING USR anunță că nu intră la guvernare cu Orban premier!