SUA: Atac armat într-un cinematograf din apropiere de Nashville

SUA: Atac armat într-un cinematograf din apropiere de Nashville

Un individ în vârstă de 51 de ani, cu fața ascunsă sub o mască chirugicală și agitând un topor, a fost împușcat miercuri la Nashville, în Tennessee (sudul Statelor Unite), după ce a rănit trei persoane, potrivit AFP. Bărbatul i-a stropit pe spectatorii dintr-o sală de cinema situată la periferia orașului Nashville cu un spray cu piper, rănind trei persoane, dintre care una cu toporul său.

Ulterior, a fost împușcat de un agent de poliție, venit în ajutor și care a deschis focul în direcția lui cu un pistol.

Agresorul a murit la scurt timp în holul cinematografului.

Individul, ale cărui motivații sunt necunoscute deocamdată, purta la el un rucsac pe piept. Ca măsură de precauție, poliția a chemat o echipă de specialiști pentru a examina sacul și a dezamorsa un eventual dispozitiv exploziv.

Atacul s-a produs în cursul proiecției ultimului lungmetraj din seria "Mad Max", iar acest incident a avut loc la numai două săptămâni după ce un bărbat a deschis focul într-o sală de cinema din Lafayette, în Louisiana (sud). Agresorul s-a sinucis după ce a împușcat două femei și a rănit alți nouă spectatori.

Aceste atacuri armate reamintesc de masacrul comis în 2012 în orașul Aurora (Colorado), când James Holmes a deschis focul asupra spectatorilor care vizionau filmul "Batman", făcând 12 morți și 70 de răniți.

James Holmes așteaptă decizia unui juriu dacă va fi condamnat la moarte. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”