SUA: Distrugătorul USS Ross nu și-a schimbat cursul în Marea Neagră din cauza avioanelor rusești

SUA: Distrugătorul USS Ross nu și-a schimbat cursul în Marea Neagră din cauza avioanelor rusești

Marina militară americană a negat informațiile publicate sâmbătă de media rusă privind faptul că avioane ale Moscovei ar fi forțat un distrugător american să-și schimbe cursul în Marea Neagră, relatează luni ziarul american Stars and Stripes pe site-ul său de internet. 

Agenția rusă RIA Novosti a informat sâmbătă că forțele navale ruse au ridicat de la sol avioane de luptă Suhoi Su-24 când distrugătorul USS Ross s-ar fi apropiat de apele teritoriale ale Rusiei după plecarea dintr-un port din România. Agenția a citat o sursă neprecizată care afirma că echipajul navei a acționat "provocator și agresiv". Potrivit acestor informații, nava americană ar fi schimbat cursul după de a detectat avioanele rusești.

Forțele navale americane pentru Europa și Africa au negat aceste informații într-un comunicat, precizând că nava s-a aflat tot timpul în apele internaționale și că nu și-a schimbat niciun moment cursul. De asemenea, forțele navale americane precizează că echipajul a observat avioanele Suhoi în timpul operațiunilor de rutină, dar că nu a interacționat cu acestea, iar membrii echipajului s-au comportat profesionist.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fata lui Nuțu Cămătaru...

2 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

3 Ofițeri ai Marinei americane, filmați în timp ce făceau sex cu prostituate

4 „Sunt pregătită sa fiu Crăciuniță pentru tine” / Larisa Drăgulescu o dă în porno și pe Instagram?

5 Aroganță maximă / Fugarul Dragoș Săvulescu și-a comandat copil la o mamă-surogat