SUA: Distrugătorul USS Ross nu și-a schimbat cursul în Marea Neagră din cauza avioanelor rusești

Marina militară americană a negat informațiile publicate sâmbătă de media rusă privind faptul că avioane ale Moscovei ar fi forțat un distrugător american să-și schimbe cursul în Marea Neagră, relatează luni ziarul american Stars and Stripes pe site-ul său de internet. 

Agenția rusă RIA Novosti a informat sâmbătă că forțele navale ruse au ridicat de la sol avioane de luptă Suhoi Su-24 când distrugătorul USS Ross s-ar fi apropiat de apele teritoriale ale Rusiei după plecarea dintr-un port din România. Agenția a citat o sursă neprecizată care afirma că echipajul navei a acționat "provocator și agresiv". Potrivit acestor informații, nava americană ar fi schimbat cursul după de a detectat avioanele rusești.

Forțele navale americane pentru Europa și Africa au negat aceste informații într-un comunicat, precizând că nava s-a aflat tot timpul în apele internaționale și că nu și-a schimbat niciun moment cursul. De asemenea, forțele navale americane precizează că echipajul a observat avioanele Suhoi în timpul operațiunilor de rutină, dar că nu a interacționat cu acestea, iar membrii echipajului s-au comportat profesionist.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Zvon / Serviciile secrete din NATO ar fi avertizat în legătură cu un „incident de securitate potențial cu impact…

2 Informație exclusivă / Nicușor Dan și Florin Cîțu se vor bate pentru Primăria Capitalei! Firea NU va candida! PM…

3 Să sperăm că aceste lucruri nu se vor adeveri

4 Așa o fi?

5 SUSPECT / Decizie ciudată în China: Șapte nave de croazieră sunt aduse în Wuhan pentru găzduirea medicilor și as…

recomandări

Te ia DNA: Laura Corina Georgescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel