SUA: Distrugătorul USS Ross nu și-a schimbat cursul în Marea Neagră din cauza avioanelor rusești

SUA: Distrugătorul USS Ross nu și-a schimbat cursul în Marea Neagră din cauza avioanelor rusești

Marina militară americană a negat informațiile publicate sâmbătă de media rusă privind faptul că avioane ale Moscovei ar fi forțat un distrugător american să-și schimbe cursul în Marea Neagră, relatează luni ziarul american Stars and Stripes pe site-ul său de internet. 

Agenția rusă RIA Novosti a informat sâmbătă că forțele navale ruse au ridicat de la sol avioane de luptă Suhoi Su-24 când distrugătorul USS Ross s-ar fi apropiat de apele teritoriale ale Rusiei după plecarea dintr-un port din România. Agenția a citat o sursă neprecizată care afirma că echipajul navei a acționat "provocator și agresiv". Potrivit acestor informații, nava americană ar fi schimbat cursul după de a detectat avioanele rusești.

Forțele navale americane pentru Europa și Africa au negat aceste informații într-un comunicat, precizând că nava s-a aflat tot timpul în apele internaționale și că nu și-a schimbat niciun moment cursul. De asemenea, forțele navale americane precizează că echipajul a observat avioanele Suhoi în timpul operațiunilor de rutină, dar că nu a interacționat cu acestea, iar membrii echipajului s-au comportat profesionist.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...