SUA: Furtuna de zăpadă a făcut opt morți în regiunea Buffalo

SUA: Furtuna de zăpadă a făcut opt morți în regiunea Buffalo

Bilanțul victimelor provocate de furtuna de zăpadă ce a lovit regiunea Buffalo (nord-estul SUA) a crescut joi, ajungând la opt morți, în timp ce noi căderi de zăpadă sunt așteptate în cursul zilei, relatează AFP.

Numeroase șosele au rămas închise circulației pentru a permite autorităților să elibereze sute sau chiar mii de vehicule abandonate pe autostrăzi și drumuri secundare.

'Rămâneți în locuințe', a insistat în cursul unei conferințe de presă guvernatorul statului statului New York, Andrew Cuomo, cerându-le conducătorilor auto să respecte interdicția de a circula pentru a permite desfășurarea operațiunilor de deszăpezire.

Stratul de zăpadă a ajuns în 24 de ore la 1,50 m în anumite sectoare din Buffalo, o astfel de cantitate de zăpadă fiind înregistrată de obicei într-un an, din cauza acestei furtuni atipice și istorice provocate de apropierea de lacul Erie.

Unii conducători auto au rămas blocați două zile în mașini. Cea de-a opta victimă anunțată joi de autorități este un sexagenar care a decedat în urma unei crize cardiace. Miercuri, o persoană în vârstă a decedat după ce se pare că nu a primit la timp îngrijirile necesare.

Noi ninsori puternic sunt așteptate joi, potrivit Serviciului național de meteorologie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”