SUA: Grupul Northrop va construi viitorul bombardier american cu rază lungă de acțiune

SUA: Grupul Northrop va construi viitorul bombardier american cu rază lungă de acțiune

Grupul american din domeniul industriei apărării Northrop Grumman a obținut atribuirea unui contract enorm pentru construirea viitorului bombardier american cu rază lungă de acțiune, a anunțat marți Pentagonul, relatează AFP și Reuters.

Pentagonul a făcut publică informația într-un scurt comunicat. Caracteristicile noului avion — care ar putea costa peste jumătate de miliard de dolari bucata — sunt pentru moment înconjurate de cel mai mare secret.

Avionul, care trebuie să fie în măsură să transporte arma nucleară, trebuie să fie de asemenea capabil să scape apărărilor antiaeriene cele mai sofisticate și să transporte o mare cantitate de bombe și rachete pe distanțe foarte lungi.

Noul avion, care pentru moment este numit "Long Range Strike Bomber", ar urma să le înlocuiască pe cele de tipul B-52 și B-1, care au ajuns la sfârșitul duratei de exploatare.

Bombardierul cu rază lungă de acțiune ar urma să intre în serviciu la mijlocul deceniului care începe în 2020.

Un consorțiu format de Boeing și Lockheed Martin a candidat și el pentru a obține contractul de construcție a noului bombardier. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”