SUA: Polițistul care a agresat o elevă afro-americană a fost concediat

SUA: Polițistul care a agresat o elevă afro-americană a fost concediat

Polițistul american care a arestat în mod brutal, într-o sală de cursuri, o elevă de liceu afro-americană, a fost demis din funcție, a anunțat miercuri superiorul său ierarhic, informează AFP. Agentul Ben Fields, a cărui intervenție violentă de luni, filmată de elevi, a suscitat un val de indignare în SUA, 'a comis o faptă care nu este conformă statutului de polițist și nu poate fi acceptată', a declarat șeriful Leon Lott.

În mai multe înregistrări video devenite virale pe internet, polițistul poate fi văzut cum o smulge în mod brutal de pe scaun pe eleva de liceu, apucând-o de gât, și o târăște prin clasă.

Adolescenta, elevă la liceul Spring Valley în statul Carolina de Sud, a refuzat înainte de aceasta să execute ordinul polițistului, care îi cerea să iasă din clasă.

Justiția americană a anunțat marți că a deschis o anchetă pe marginea acestei arestări controversate, în urma căreia Ben Fields, unul dintre cei doi agenți responsabili de instituția de învățământ, a fost, într-o primă etapă, suspendat din funcție.

'Să târăști pe cineva printr-o încăpere nu este conform nivelului de durere care poate fi aplicat și nu se numără printre lucrurile pe care le predăm', a insistat șeriful Lott, în cadrul unei conferințe de presă.

Hillary Clinton, candidata democrată pentru alegerile prezidențiale, a calificat drept 'inacceptabilă' această arestare operată de polițist. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”