SUA: Reducere istorică a numărului de americani fără asigurări de sănătate

SUA: Reducere istorică a numărului de americani fără asigurări de sănătate

Reforma sistemului de sănătate inițiată de către președintele SUA, Barack Obama, în 2010 a dus la cea mai mare reducere din ultimele patru decenii a numărului de americani fără asigurări de sănătate, a estimat luni administrația, citată de AFP.

După cinci ani de la adoptarea de către democrați a legii supranumite ''Obamacare'', aproximativ 16,4 milioane de persoane care nu aveau anterior asigurare de sănătate au subscris la o formă de asigurăre, potrivit unei analize guvernamentale a datelor anchetei Gallup-Healthways Well-Being Index, efectuată zilnic.

Este vorba de ''cea mai mare reducere a numărului de neasigurați din ultimele patru decenii'', a declarat ministrul american al sănătății, Sylvia Burwell.

Procentul celor neasigurați a scăzut de la 20,3% la 13,2% din populație între trimestrul al treilea din 2013 și primul trimestru din 2015, adică de la intrarea în vigoare a aspectului central al reformei: obligația de a fi asigurat.

Americanii fără asigurări trebuie toți, cu câteva excepții, să-și facă o asigurare de sănătate, în caz contrar riscând amenda. În schimb, ei pot beneficia de ajutoare pentru reducerea costului asigurării, în funcție de venituri.

Un alt aspect important al legii le permite, de asemenea, tinerilor de până la 26 de ani să fie trecuți la asigurarea părinților lor. La grupa de vârstă 19-25 de ani, procentul neasiguraților a scăzut de la 34,1% la 26,7%.

''Sănătatea este un drept pentru fiecare american, nu un privilegiu pentru unii'', a reiterat șefa democraților din Camera Reprezentanților, Nancy Pelosi, în timp ce legea este din nou amenințată cu un recurs al republicanilor la Curtea Supremă, care va emite o hotărâre crucială până la sfârșitul lunii iunie.

Americanii, cu excepția celor cu vârsta de peste 65 de ani și a celor mai săraci, sunt în majoritate asigurați la un sistem privat de asigurări de sănătate, inclusiv via 'Obamacare'. Evaluarea numărului de neasigurați se bazează pe anchete și pe recensământ, ultimul fiind metoda cea mai precisă, dar și cea mai lentă.

Datele oferite de Gallup-Healthways, utilizate pentru moment de către administrație, sunt însă analizate ușor diferit de către Gallup. Institutul estimează că procentul celor neasigurați a scăzut, de asemenea, dar cifrele diferă, ajungând de la 18% la 12,3% între trimestrul lui 2013 și începutul lui 2015. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro