Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

SUA salută posibilitatea unei colaborări cu autorităţile din Cuba în lupta împotriva Ebola

Statele Unite şi-au exprimat satisfacţia faţă de posibilitatea de a colabora cu autorităţile din Cuba în lupta împotriva epidemiei de Ebola, a subliniat marţi o sursă de la Departamentul de Stat.

"Salutăm această ocazie de a putea colabora cu Cuba împotriva epidemiei de Ebola. Cuba are o contribuţie importantă trimiţând sute de lucrători în domeniul sănătăţii în Africa", a declarat pentru AFP această sursă sub protecţia anonimatului.

Apelul secretarului de Stat american John Kerry de a se alătura luptei contra epidemiei de Ebola - în care au murit peste 4.500 de oameni de la începutul anului, în principal în Africa de Vest - şi recunoaşterea eforturilor depuse de către Cuba au ridicat întrebări cu privire la posibilitatea ca Washingtonul să colaboreze cu Havana.

"În acest spirit, Departamentul de Stat american comunică cu toţi membrii comunităţii internaţionale, inclusiv Cuba, implicaţi în acest efort mondial, prin canale multilaterale ca Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi briefinguri diplomatice", a declarat aceeaşi sursă.

Preşedintele cubanez Raul Castro a deschis luni, la Havana, lucrările unui summit extraordinar, în prezenţa unor şefi de stat din ţări din America Latină şi Caraibi, la finalul căruia au convenit să elaboreze un "plan de acţiune" în lupta împotriva unei eventuale apariţii a virusului în regiune.

Raul Castro, un critic permanent al vecinului nord-american, a lăsat uşa deschisă unei eventuale colaborări cu Statele Unite în cadrul acestor eforturi.

Sursa de la Departamentul de Stat a insistat asupra faptului că relaţiile bilaterale sunt departe de a fi restabilite.

"Vom continua să acţionăm în vederea unor relaţii mai constructive între Statele Unite şi Cuba, în acord cu interesele noastre naţionale, dar subiecte importante rămân în suspans între ţările noastre", a subliniat oficialul de la Departamentul de Stat.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO N-au avut curaj! Kovesi a ieșit de la audieri! Declarații INCENDIARE despre Ghiță!

2 Gelu Diaconu, fostul șef al Fiscului: „Ca cetățen a cărui viață și carieră au fost distruse de DNA condusă de …

3 VIDEO Dragnea, atac josnic la un jurnalist ProTV! Dementule, de ce nu te internezi la Bălăceanca dacă tot ai o…

4 BRRR! Liviu Avram / Lipiți această poză de ceea ce se întâmplă cu Kovesi și veți înțelege multe! Detalii care d…

5 ULTIMA ORĂ Ministerul justiției a trimis la CSM proiectul de OUG privind desemnarea procurorului european din …

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

12 metode delicioase de a găti un ou