SUA/alegeri: Donald Trump refuză să își ceară scuze pentru afirmația că John McCain nu ar fi erou de război

Donald Trump, miliardarul aspirant la nominalizarea republicană pentru Casa Albă, a refuzat duminică să-și ceară scuze pentru comentariile sale din urmă cu o zi în care afirma că senatorul republican John McCain nu merită statutul de erou de război, transmite Reuters, menționând că magnatul controversat a declarat că nu intenționează să se retragă din cursă.

* SUA: Trump îl atacă pe McCain, afirmând că "nu este un erou de război" și declanșând indignare

Întrebat la postul ABC dacă îi datorează scuze lui McCain pentru afirmația că acesta este considerat erou de război pentru că a fost luat prizonier, Trump a replicat: 'Nu, absolut deloc.' Referindu-se la sprijinul acestuia pentru veteranii de război, miliardarul a declarat că 'John McCain a eșuat', invocând întârzierile în acordarea asistenței medicale. 'Cred că voi face mult mai multe pentru veterani decât a făcut John McCain în mulți, mulți ani, cu toată vorbăria și niciun pic de acțiune', a mai spus Trump.

McCain, 78 de ani, a fost pilot în timpul Războiului din Vietnam. În octombrie 1967, aparatul său a fost lovit de o rachetă și el a fost obligat să se catapulteze. Rănit și capturat la Hanoi, a rămas cinci ani și jumătate în captivitate, unde a fost torturat.

Donald Trump, 69 de ani, a evitat războiul obținând amânări multiple, potrivit unor documente publicate de presă în 2011, amintește AFP.

Potrivit unor comentatori republicani, declarațiile despre senatorul McCain ar putea marca începutul sfârșitului candidaturii sale, menționează Reuters.

Doi dintre contracandidații săi republicani, guvernatorul de Texas Rick Perry și senatorul de Florida Marco Rubio, vorbind la talk-show-uri diferite, au apreciat că remarcile lui Trump îl fac nepotrivit pentru calitatea de comandant-șef al armatei.

'Aceasta nu este doar o insultă pentru John McCain, care este în mod evident un erou de război și un mare om. Nu este doar absurd. Este ofensator. Este ridicol. Și cred că îl descalifică (pe Donald Trump) pentru calitatea de comandant-șef', a declarat Rubio, la CNN.

La rândul său, Rick Perry, invitat la emisiunea 'Meet the Press' a NBC, a estimat că Partidul Republican trebuie să își apropie comunități diverse, nu să le îndepărteze, cu referire la recentele și amplu criticatele comentarii ale miliardarului despre imigranții mexicani.

Donald Trump a respins apelurile unor competitori republicani de a se retrage din cursă, declarând că aceștia sunt pur și simplu supărați pentru faptul că sondaje recente din Carolina de Nord, Nevada și alte state îl plasează pe primul loc. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Coincidenţe ciudate despre marele laborator bacteriologic din Wuhan, care lucrează cu virusuri

2 Virusul chinezesc, scăpat din laborator? Citiți ce scria prestigioasa revistă Nature în 2017

3 Procurorii dorm? / Cine-l protejează pe acest interlop politic? Deputatul PNL Vîlceanu, răzbunări de tip mafiot

4 Această scursură umană, senator PSD, i-a făcut un copil unei escorte și nu vrea să-l recunoască

5 Aici puteți urmări LIVE evoluția virusului chinezesc / Sunt deja 56 de morți și peste 2000 de internați

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Mic dejun englezesc