Sute de părinţi, arestaţi pentru că au refuzat vaccinarea copiilor antipolio

Sute de părinţi, arestaţi pentru că au refuzat vaccinarea copiilor antipolio

Autoritatile pakistaneze au facut primele arestari in masa a parintilor care refuza sa permita vaccinarea copiilor lor impotriva poliomielitei. La Peshawar, in nord-vestul tarii, au fost retinute 471 de oameni, acuzati ca "pun in pericol securitatea publica".

Administratia locala spune ca ei nu vor fi eliberati pana cand nu isi dau acordul scris de vaccinare a copiilor, scrie BBCNews online.

Talibanii se opun campaniilor de vaccinare impotriva poliomielitei si au agresat, in repetate randuri, personalul medical implicat in acest tip de actiuni.

Guvernul pakistanez a declarat "razboi" bolii.

"Am decis sa ne ocupam de cei care refuza, cu o mana de fier. Oricine nu accepta va fi trimis la inchisoare", un declarat un oficial de la Peshawar. Pakistanul are cel mai mare numar de cazuri de poliomielita la nivel global.

In 2014, cazurile de poliomielita din tara au fost cele mai numeroase din ulrimii 14 ani, adica 306. In iunie 2014, OrganizaNia Mondiala a Sanatatii (OMS) a recomandat ca tuturor celor care calatoresc in Pakistan sa le fie administrat vaccinul antipoliomielita pentru un preveni raspandirea bolii.

Talibanii considera ca vaccinarea antipolio este o metoda de spionaj sau o conspiratie pentru a-i steriliza pe musulmani.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...