Țara care a RENUNȚAT la UE are acum o creștere economică FULGER

Țara care a RENUNȚAT la UE are acum o creștere economică FULGER

Islanda a fost serios afectată de criza economico-financiară, care a dus la prăbuşirea sistemului bancar şi devalorizarea monedei naţionale. Autorităţile de la Reykjavik au căutat ajutor la Bruxelles, după care au facut cerere de aderare, potrivit Capital.ro .

La 16 iulie 2009, Islanda a adresat Preşedinţiei suedeze cererea de aderare la UE, argumentându-şi solicitarea prin apartenenţa sa la continentul european, necesitatea extinderii securităţii ţării şi asigurarea stabilităţii economice pe termen lung.

În anul 2013, negocierile de aderare au fost temporizate şi, ulterior, suspendate, în contextul alegerilor de la 27 aprilie 2013.

Noul şef al guvernului islandez, Sigmundur Gunnlaugsson (38 de ani), cel mai tînăr şef de guvern ales democratic, din Europa, a desfiinţat comitetul pentru negocierile Islandei cu UE, iar din statul care a trecut prin una dintre cele mai abrupte prăbuşiri din lume, Islanda a devenit acum ţara cu una dintre cele mai rapide creşteri economice din Europa. Mai multe...

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”