Thompson: Avem o relaţie robustă cu China. Nu sunt îngrijorat de o rupere a axei România-SUA

Thompson: Avem o relaţie robustă cu China. Nu sunt îngrijorat de o rupere a axei România-SUA

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Dean Thompson, a declarat, într-un interviu pentru "Gândul", că nu este îngrijorat de o posibilă rupere a legăturilor dintre România şi SUA, subliniind, totodată, că Washingtonul are o relaţie "foarte robustă" cu Beijingul.

Thompson: Avem o relaţie robustă cu China. Nu sunt îngrijorat de o rupere a axei România-SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Noi avem o relaţie foarte robustă cu China. Ştiu că primul-ministru (Victor Ponta) şi membri ai echipei sale sunt acum acolo. Nu sunt deloc îngrijorat de o posibilă rupere a – nu ştiu dacă i-aş spune 'axă' – legăturilor dintre România şi SUA ori dintre România, UE şi NATO. Aici şi-a pus România încrederea şi în funcţie de ele şi-a făcut planurile pentru viitor. Este o zonă în care continuăm să colaborăm, pentru a ne asigura că alianţa noastră devine şi mai puternică, iar aceste legături devin mai concrete", a declarat pentru gandul.info Dean Thompson, întrebat dacă vede un risc ca liderii politici români să rupă "axa" Bucureşti-Washington şi să se reorienteze către est, către China.

"Nu văd niciun semnal că s-ar putea întâmpla aşa ceva. Pe măsură ce mergem mai departe, împreună cu România... am văzut că liderii politici, indiferent de partid, şi-au exprimat solidaritatea cu SUA şi cu Europa şi există un angajament din partea lor", a mai spus Thompson.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

2 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

3 VIDEO Cum începi tu, Orbane, să-ți arăți adevăratul caracter de șobolan... / Paula Herlo de la ProTV l-a dat în …

4 Târfe și cocaină în Justiție? Există o listă cu procurori care se droghează?

5 Corectă întrebare pune Liviu Avram după scandalul regizat de directorul PSD de la Foișor