Turcia: 23 de persoane suspectate că fac parte din Statul Islamic au fost arestate la granița cu Siria

Turcia: 23 de persoane suspectate că fac parte din Statul Islamic au fost arestate la granița cu Siria

Militarii turci au arestat 23 de persoane suspectate că sunt jihadiști ai Statului Islamic și care, împreună cu 21 de copii, încercau să treacă ilegal frontiera din Siria în Turcia, informează AFP. Suspecții au fost arestați sâmbătă în timp de încercau să intre în Turcia pe la granița din zona de sud-est a țării.

"Au fost prinse 23 de persoane suspectate că sunt membre ale grupării teroriste Daesh (Statul Islamic), împreună cu 21 de copii", a anunțat armata turcă într-un comunicat dat publicității duminică.

Turcia le-a cerut aliaților săi occidentali să-și intensifice eforturile pentru a stopa fluxul de jihadiști care trec frontiera turcă din Siria.

Turcia, care a fost afectată în ultimele luni de o serie de atacuri sângeroase atribuite Statului Islamic, și-a intensificat eforturile pentru a întări securitatea la frontierele sale, iar armata turcă operează zilnic arestări în rândurile combatanților Statului Islamic care încearcă să intre pe teritoriul turc.

Alți șase presupuși membri ai Statului Islamic au fost arestați vineri. Aceștia duceau cu ei și opt copii și au încercat să treacă ilegal din Siria în Turcia, a precizat armata turcă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!

3 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

4 Ceas de 180.000 de dolari! / L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?

5 S-a întâmplat în Germania!