Turcia refuză să aleagă între Rusia și Uniunea Europeană (ministru)

Turcia refuză să aleagă între Rusia și Uniunea Europeană (ministru)

Ministrul turc al energiei și resurselor naturale, Taner Yildiz, a estimat luni că Ankara nu trebuie să aleagă între Rusia și Uniunea Europeană, relatează agenția RIA Novosti.

''Turcia nu va alege între UE și Rusia. Noi ne dezvoltăm proiectele ținând cont de propriile noastre interese și de interesele reciproce. În calitate de copreședinte al Comisiei economice mixte ruso-turce, pot spune că Turcia dorește să-și sporească exporturile din domeniul agriculturii. Rusia înseamnă pentru noi mai mult decât una dintre țările vecine'', a declarat Yildiz în fața jurnaliștilor la Istanbul.

Ankara consideră că nu există probleme în punerea în practică a unor proiecte comune cu Rusia, fie că este vorba de un nou sistem de transport de gaze sau de construirea centralei nucleare de la Akkuyu, în sudul Turciei.

RIA amintește că, la începutul lunii decembrie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, comentând relațiile dintre Moscova și Ankara, a declarat că ar vrea ca mult mai multe țări să adere la sancțiunile împotriva Rusiei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...