Turist rus, arestat pentru escaladarea Podului Brooklyn din New York

Turist rus, arestat pentru escaladarea Podului Brooklyn din New York

Un turist rus care a urcat pe Podul Brooklyn din New York pentru a face poze cu telefonul mobil a compărut luni în faţa justiţiei şi a fost plasat în detenţie, a anunţat o sursă judiciară.

Turist rus, arestat pentru escaladarea Podului Brooklyn din New York (Imagine: captură video)

Iaroslav Kolşin, în vârstă de 24 de ani, purtând pantaloni scurţi, o cască şi un rucsac, a urcat până în vârful podului duminică la prânz, cu ajutorul unor cabluri. El a făcut poze de pe unul dintre cele două turnuri ale podului, cu telefonul mobil, după care a coborât fără probleme.

Însă un poliţist a dat alerta, văzându-l în timp ce se căţăra, i-a transmis semnalmentele şi a cerut o intervenţie aeriană şi maritimă.

Poliţia a precizat că tânărul nu a produs nicio pagubă şi că nimeni nu a fost rănit.

Rusul a fost reţinut pe loc şi a fost acuzat de punerea în pericol a celorlalţi, obstrucţionarea administraţiei, încălcarea proprietăţii şi tulburarea ordinii publice. Aceste acuzaţii i-au fost comunicate luni, într-o audiere, în cartierul Brooklyn.

O cauţiune în sumă de 5.000 de dolari a fost stabilită pentru eliberarea tânărului, dar nu a fost plătită până luni seara, iar rusul, venit la New York într-o călătorie organizată, se pregătea să petreacă a doua noapte în detenţie.

O nouă audiere a fost stabilită la 29 august.

Este a doua oară în decurs de câteva săptămâni când securitatea Podului Brooklyn este vizată, iar primarul Bill de Blasio a declarat luni că oraşul va lansa o "reexaminare completă" a securităţii podului.

În noaptea de 21 spre 22 iulie, doi necunoscuţi s-au căţărat pe pod şi au înlocuit cele două steaguri americane de pe turnuri cu steaguri albe de aceeaşi mărime.

Apariţia acestor steaguri albe, într-un oraş în continuarre extrem de sensibil la probleme de securitate, a declanşat o anchetă a poliţiei, care a exclus în mod oficial o legătură cu terorismul, dar a consolidat măsurile de securitate la podurile principale.

Doi artişti germani, Mischa Leinkauf, în vârstă de 37 de ani, şi Matthias Wermke, în vârstă de 35 de ani, de la Berlin, au revendicat între timp operaţiunea, afirmând că au vrut să "capteze" frumuseţea acestui spaţiu public.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...