Ucraina / conflict: Armata ucraineană ar fi ucis un general rus (presă)

Ucraina / conflict: Armata ucraineană ar fi ucis un general rus (presă)

Un grup comando al Batalionului 'Dnepr-1' al armatei ucrainene a întreprins o operațiune specială în localitatea Telmanovo, în cursul căreia au fost lichidați 'teroristul' (așa cum îi numesc autoritățile și mass-media oficială din Ucraina pe separatiști) Andrei Borisov (alias 'Cecenul') și trei militari ruși, între care generalul Serghei Andreicenko, relatează marți agenția de presă ucraineană Unian, citând site-ul 0629 din Mariupol.

Operațiunea a avut loc în noaptea de 8 spre 9 octombrie, dar de abia acum s-a aflat despre ea. Telmanovo este un mic oraș situat între capitala regională Donețk — fief al separatiștilor proruși — și Mariupol, oraș-port strategic pe coasta Mării Azov.

Potrivit publicației on-line citate din Mariupol, generalul Andreicenko coordona activitatea serviciilor secrete ruse în zona Priazovie, adică zona limitrofă Mării Azov, sudul Ucrainei. Împreună cu el au murit 'diversioniștii ruși' Vladimir Lâsiakov și Vasili Protasov.

Rebelii, susținuți de militari ruși (aflați oficial în permisie în Ucraina) au încercat de mai multe ori în ultimul timp, dar fără succes, să preia controlul asupra acestui port de importanță strategică, care ar asigura Rusiei legătură terestră cu Peninsula Crimeea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…