Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

UE: Germania relansează dezbaterea asupra repartizării migranților

Germania a stârnit furia altor țări europene joi seară punând din nou pe masă o controversată propunere de repartizare a refugiaților în cadrul Uniunii Europene pe o bază permanentă, a aflat AFP din surse concordante. "Ajunsesem la un acord că asta nu va fi pusă din nou pe masă", și-a exprimat indignarea un diplomat. "Pentru numeroase țări, este în afara oricărei chestiuni", a adăugat o a doua sursă diplomatică.

Germania dorește ca, în declarația finală a summitului european de la Bruxelles, să se facă referire la o propunere a Comisiei Europene de a stabili un mecanism permanent de repartizare a refugiaților între Cei 28, care să fie pus în aplicare în cazul unei grave crize migratorii pentru a elibera presiunea de pe țările cele mai afectate.

După negocieri dificile în cursul acestei veri și în septembrie în jurul unui plan de urgență pentru repartizarea între țările Uniunii a 160.000 de refugiați sosiți în Grecia și Italia, numeroase state nu mai vor să audă despre acest subiect.

Propunerea cancelarului german, Angela Merkel, a fost ca un duș rece, în contextul în care există legat de acest subiect "un dezacord politic substanțial între țările membre", a rezumat o sursă europeană.

"Reuniunea plenară s-a încheiat brusc", a explicat sursa diplomatică. "A fost de ajuns pentru a strica atmosfera", a adăugat diplomatul.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se menține însă pe poziție. Trebuie "un mecanism permanent", iar "statele membre vor fi sfătuite să ia act de recomandarea Comisiei și să o pună în aplicare", a afirmat el miercuri.

În timp ce șefii de stat și de guvern s-au reîntâlnit la dineu, diplomații au încercat să găsească o soluție destul de vagă pentru a mulțumi pe toată lumea.

Suedia susține poziția Berlinului, dar în fața lor, țări din estul UE, în special Ungaria și Polonia, sau chiar Spania refuză, au mai explicat sursele citate. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Primul semn că PSD stă prost. Dragnea, la Antena 3: Am auzit un zvon că ar vrea să încerce o fraudă la s…

2 ALERTĂ Un om a murit în Vaslui după ce ambulanța în care se afla a rămas blocată în noroi! Dăncilă: „Guvernul …

3 VIDEO Repetentul clasei candidează la europarlamentare: „Vrei să mă ajuți? Stai acasă!” / Mircea Bravo, un nou v…

4 Citiți și voi ce MĂCEL e în PSD! Ăștia au luat-o razna, oameni buni, puterea le-a luat mințile!

5 ALERTĂ Va fi MĂCEL! Mobilizare masivă a românilor din Europa pentru alegeri! Lăcrimezi când vezi că tot ei înc…

recomandări

Te ia DNA: Chirica Daniel Claudiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea