Ultimele şanse pentru găsirea avionului dispărut: cutia neagră va mai emite semnale doar cinci zile

Ultimele şanse pentru găsirea avionului dispărut: cutia neagră va mai emite semnale doar cinci zile

Operaţiunile de căutare a aparatului Boeing 777 care efectua zborul MH 370 pe ruta Kuala Lumpur (Malaysia) - Beijing (China), care a dispărut fără urmă pe 8 martie, continuă în forţă şi marţi, autorităţile depunând eforturi pentru a găsi aeronava înainte ca bateria cutiei negre să se epuizeze.

Deja în a patra săptămână, căutările nu au avut până acum rezultate, autorităţile bazându-se pe imagini din satelit şi fotografii făcute de la înălţime pentru a încerca să localizeze avionul, despre care se crede că a sfârşit pe fundul Oceanului Indian.

Astăzi, echipele de intervenţie au fost suplimentate cu 10 avioane şi nouă vapoare. Până acum însă, autorităţile au recuperat doar bucăţi de materiale care s-au dovedit a fi gunoaie şi nu părţi din avion.

Coordonarea operaţiunilor de căutare a fost între timp preluată de fostul lider al forţelor armate australiene. La efortul de căutare participă avioane militare trimise de şapte ţări.

Multe dintre rudele pasagerilor din avionul care a decolat de pe Aeroportul Internaţional din Kuala Lumpur şi care trebuia să aterizeze la Beijing au ajuns în Malaysia, unde cer socoteală pentru opacitatea în care se desfăşoară operaţiunile de căutare.

„Poate că este mort, poate că este încă viu”, a declarat pentru Associated Press Sarah Bajc, iubita unui pasager. „Poate că este încă viu şi trebuie să-l găsim. Poate că a murit la o oră după ce avionul a decolat, iar noi nu ştim. Nu există niciun mod în care eu să pot face pace cu aceste contradicţii”, a continuat aceasta.

CITEŞTE MAI MULT

Cutiile negre ale zborului MH370, căutate în „ţinutul umbrei“. Noi imagini recente înregistrate prin satelit relevă prezenţa a 122 de obiecte într-o zonă de căutare din sudul Oceanului Indian, în care s-a prăbuşit zborul avionul care asigura zborul MH370, cu 239 de persoane la bord, pe 8 martie, a anunţat miercuri Malaysia, relatează AFP. Cutiile negre ale zborului MH370, căutate într-o zonă numită de navigatori "ţinutul umbrei".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani