Un apropiat al lui Nicolas Sarkozy a fost inculpat pentru corupţie şi fraudă fiscală

Un apropiat al lui Nicolas Sarkozy a fost inculpat pentru corupţie şi fraudă fiscală

Deputatul şi primarul francez Patrick Balkany, unul dintre apropiaţii fostului preşedinte Nicolas Sarkozy, a fost inculpat, marţi, la Paris, pentru corupţie pasivă şi fraudă fiscală, într-o anchetă în care este vizată, de asemenea, şi soţia sa.

Potrivit unei surse judiciare, judecătorii l-au inculpat pe Patrick Balkany, deputat şi primar al localităţii Levallois-Perret, pentru corupţie pasivă, corupţie şi fraudă fiscală. Patrick Balkany, o figură importantă în partidul Uniunea pentru o Mişcare Populară (UMP, dreapta) a respins acuzaţiile judecătorilor.

În cadrul anchetei, au mai fost inculpaţi la sfârşitul lunii mai, pentru fraudă fiscală, Isabelle Balkany şi un apropiat al cuplului, Jean-Pierre Aubry.

În iulie, ancheta a fost extinsă la presupuse fapte de corupţie în urma unor informaţii transmise de deparatamentul antifraudă al Ministerului francez de Finanţe, iar judecătorii au lansat o comisie rogatorie internaţională în Singapore.

Potrivit informaţiilor difuzate de postul de televiziune M6 la 8 octombrie, un om de afaceri le-a declarat judecătorilor în septembrie că a transferat în 2009, în contul unei firme din Singapore, un comision în valoare de 5 milioane de dolari pentru Patrick Balkany, în schimbul susţinerii unei tranzacţii în Namibia. Anchetatorii suspectează o tentativă de a ascunde aceşti bani de Fisc.

"Nu deţin nicio firmă şi nici conturi în Singapore", a subliniat Balkany, după anunţul privind inculparea sa în cadrul anchetei.

De asemenea, judecătorii desfăşoară o anchetă cu privire la adevăraţii proprietari a două vile - în Saint-Martin, în Insulele Antile, şi cealaltă în Marrakech, unde locuieşte periodic cuplul Balkany.

În cadrul acestei anchetei, cabinetul de avocatură unde la care este asociat fostul preşedinte Nicolas Sarkozy a fost percheziţionat la 21 mai.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...