Un număr record de 9.000 de migranți au intrat marți în Croația

Un număr record de 9.000 de migranți au intrat marți în Croația

Circa 9.000 de migranți au intrat marți în Croația, un număr record după ce au început să sosească în această țară membră a Uniunii Europene în urmă cu o săptămână, marcând o nouă etapă a călătoriei lor către țările din vestul Europei, a informat miercuri Ministerul de Interne croat, relatează AFP. În total, 8.750 de migranți au intrat marți în Croația, a precizat Ministerul de Interne într-un comunicat.

În total peste 44.000 de migranți care fug de război și sărăcie din țări din Orientul Mijlociu și Africa au intrat în această țară balcanică venind din Serbia, într-o săptămână, se mai spune în comunicat.

Exprimându-și divergențele, cele 28 de țări membre UE au convenit marți seara la Bruxelles să repartizeze 120.000 de refugiați irakieni, sirieni și eritreeni ajunși de la sfârșitul lunii august în Grecia și Italia. Decizia, foarte controversată, se aplică de asemenea celor patru țări din est — Cehia, Ungaria, Slovacia și România — care au votat împotrivă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”