UPDATE FOTO Atac sinucigaș la o moschee din Kuweit: Cel puțin 13 morți; Statul Islamic revendică atacul

UPDATE FOTO Atac sinucigaș la o moschee din Kuweit: Cel puțin 13 morți; Statul Islamic revendică atacul

Cel puțin 25 de persoane și-au pierdut viața și 202 au fost rănite vineri în atentatul antișiit revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) care a vizat o moschee din capitala emiratului Kuweit, potrivit unui nou bilanț furnizat de Ministerul de Interne, relatează AFP.  Mai multe imagini pe fluxul foto EPA

Un membru al parlamentului din Kuweit, Alil al-Salih, a declarat că oamenii erau în genunchi în timpul rugăciunii atunci când a avut loc o explozie puternică. El a afirmat că atentatul a fost comis de un bărbat kamikaze.

Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, potrivit unei declarații postate pe rețele de socializare, dar care nu a putut fi verificată imediat. Autorul atacului a fost identificat drept Abu Suleiman al-Muwahed și ținta a fost 'un templu al opozanților' — un termen folosit de gruparea militantă islamistă pentru a se referi la musulmanii șiiți.

REUTERS/Kuwait News Agency

În fotografiile și înregistrările video făcute de martori la locul atentatului, la moscheea al-Sadiq din capitala Kuweitului, apar bărbați îmbrăcați în veșminte albe acoperite de pete de sânge.

Acesta este primul atac ce a vizat un loc de rugăciune frecventat de șiiți în acest emirat cu populației majoritar sunnită. Țara vecină Arabia Saudită a fost afectată în două rânduri luna trecută de atacuri similare ale organizației jihadiste ce s-au soldat cu peste 20 de morți.

Atacul din Kuweit survine în aceeași zi în care Tunisia a fost de asemenea lovită de un atentat ce s-a soldat cu cel puțin 28 de morți, în timp ce în Franța un bărbat a fost decapitat.

Kuweitul, cu o populație de musulmani șiiți și suniți, a avut o perioadă de relativă securitate și stabilitate, în pofida situației politice turbulente. Șiiți reprezintă aproximativ 30% din populația țării. Emirul Kuweitului, Emir Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, s-a deplasat la locul exploziei, potrivit martorilor și fotografiilor apărute pe rețele de socializare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante