UPDATE Jaf armat într-un centru comercial din vestul Parisului: 18 persoane evacuate de poliție

Optsprezece persoane care se aflau luni dimineață în incinta unui centru comercial din Villeneuve-la-Garenne, în vestul Parisului, vizat de o tentativă de jaf armat, au fost evacuate de trupele poliției de elită, relatează AFP.

'Optsprezece persoane au fost evacuate la 10:30 (GMT 0830), una dintre ele se simte rău, dar niciuna nu este rănită', a afirmat o sursă a poliției franceze, potrivit căreia 'continuă căutările pentru localizarea celor trei atacatori'.

Cei 18 angajați s-ar fi retras într-o cantină a centrului comercial, conform unei surse a poliției.

Cartierul a fost încercuit de forțele de ordine, iar circulația în zonă a fost suspendată.

'În jurul orei locale 06:30 (04h30 GMT), doi sau trei agresori înarmați au intrat în magazinul Primark (o unitate irlandeză de vânzare de îmbrăcăminte) în ceea ce credem a fi pentru început o tentativă de jaf armat', a explicat pentru AFP o sursă a poliției franceze.

Atacatorii au intrat în magazin în jurul orei locale 06:00, în același timp cu primii angajați sosiți la muncă în acest centru comercial. Printre aceștia din urmă, un furnizor care tocmai aprovizionase aparatele cu bomboane. El a declarat pentru Le Parisien că a văzut oamenii părăsind 'în panică' centrul comercial, strigând:'Ei sunt înarmați! Ei sunt înarmați! Să ieșim!'.

Surse ale poliției au indicat încă de la început că iau în considerare un jaf armat și nu un act terorist.

Conform primelor informații, unul din cei trei atacatori ar fi chiar un salariat al magazinului Primark, conform Le Parisien.

Potrivit unei alte surse a poliției, un angajat al magazinului Primark a 'trimis în jurul orei locale 07:00 (05:00 GMT) un SMS prietenului său, spunându-i că au fost luați ostatici de către doi indivizi înarmați'.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

3 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

4 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

5 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …