Viktor Orban: Imigranții sunt "o problemă germană", nu europeană

Viktor Orban: Imigranții sunt "o problemă germană", nu europeană

Actuala criză a imigrației și a refugiaților "nu este o problemă europeană, ci una germană", pentru că niciun imigrant nu vrea să rămână în Ungaria, toți vor să meargă în Germania, a declarat joi premierul ungar Viktor Orban, informează Reuters și EFE.

În declarații făcute după întâlnirea de la Bruxelles cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, Orban a spus că autoritățile ungare nu permit imigranților să părăsească țara deoarece aceștia trebuie înregistrați, așa cum cer Berlinul, Viena, dar și normele europene. 'Nu-i o chestiune de strategie. Avem niște reguli foarte clare, iar Austria și Germania au spus clar că nimeni nu poate pleca fără să fie înregistrat. Nu este o strategie, pur și simplu respectăm legea', a spus Orban.

'Problema nu este una europeană; este o problemă germană. Nimeni nu vrea să rămână în Ungaria, nici în Slovacia, Polonia sau Estonia. Toți vor să ajungă în Germania, iar treaba noastră este să-i înregistrăm', a insistat el. Totodată, potrivit DPA, Orban a lansat un apel la adresa imigranților, spunându-le să nu vină în Ungaria. 'Vă rog să nu veniți... este riscant să veniți. Nu vă putem garanta că veți fi acceptați', a spus Orban în conferința de presă comună cu Schulz, adăugând că nu este corect nici din punct de vedere uman, nici din punct de vedere moral 'să falsifici' visele oamenilor.

Pe de altă parte, Orban a anunțat că noua legislație ungară privind imigrația ar urma să intre în vigoare până la 15 septembrie și va include un zid, care să împiedice afluxul de imigranți. 'Noi, ungurii, suntem îngroziți, la fel și cetățenii Europei sunt îngroziți pentru că văd că liderii europeni, printre care și prim-miniștri, nu sunt în stare să controleze situația', a spus el.

'Am venit aici să-l informez pe președinte (șeful PE, Martin Schulz — n.r.) că Ungaria a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a respecta legea. Tocmai am creat în parlamentul ungar un nou set de reglementări, vom instala o barieră și toate acestea la un loc pot oferi o nouă situație în Ungaria și în Europa începând cu data de 15 septembrie. Avem doar o săptămână la dispoziție pentru a ne pregăti', a mai spus șeful guvernului de la Budapesta. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

3 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

4 Așa o fi?

5 Mai există DNA?