Vladimir Putin: Crimeea a evitat soarta regiunilor din estul Ucrainei aderând la Rusia

Vladimir Putin: Crimeea a evitat soarta regiunilor din estul Ucrainei aderând la Rusia

Evenimentele care au loc în prezent la Donbas, în estul Ucrainei, arată clar că acelaşi lucru s-ar fi întâmplat şi în Crimeea dacă aceasta nu ar fi aderat la Rusia, a declarat vineri preşedintele Vladimir Putin, în cadrul unui forum al tineretului rus, relatează RIA Novosti, în pagina online.

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuia să ne protejăm compatrioţii care locuiesc aici. Când analizăm evenimentele din Donbas, Lugansk şi Odesa, înţelegem cu toţii acum ce s-ar fi întâmplat cu Crimeea dacă nu am fi adoptat măsurile necesare pentru a asigura libera exprimare a voinţei locuitorilor peninsulei. Noi nu am anexat-o, nu am ocupat-o, ci le-am dat oamenilor posibilitatea de a se exprima şi de a lua o decizie. Eu cred că i-am protejat", a declarat Putin.

Populată în majoritate de rusofoni, Crimeea şi-a proclamat în martie independenţa faţă de Ucraina şi reunificarea sa cu Rusia a avut loc după un referendum organizat ulterior. Autorităţile ucrainene şi ţările occidentale nu recunosc acest referendum şi consideră aderarea peninsulei la Rusia un "act de anexare".

Putin a declarat că procesul recunoaşterii internaţionale a Crimeei drept regiune rusească va dura mult.

"Cred că această problemă legată de recunoaştere va fi rezolvată într-o manieră lungă şi agasantă. Este ciudat pentru mine, într-adevăr, pentru că ce se întâmplă cu Serbia şi Kosovo arată că atunci când există voinţă politică deciziile (...) sunt recunoscute foarte uşor", a declarat Putin.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 VIDEO Este posibil așa ceva în Qatar?

3 Foarte interesante amănunte!

4 Grangurul PSD Niculae Bădălău, reținut de DNA, după ce a fost săltat și dus la audieri, duminică seară, într-un dosar de corupție

5 Andreea Tonciu și-a luat mașină de 200.000 de euro: „Sunt femeie și nu trebuie să muncesc atât de mult”