Vladimir Putin: Economia rusă se află într-o situație dificilă, dar nu critică

Vladimir Putin: Economia rusă se află într-o situație dificilă, dar nu critică

Economia rusă se află într-o situație dificilă, dar nu critică, a declarat marți președintele rus Vladimir Putin, potrivit agenției de presă TASS. ''Știm cu toții că situația în economie este dificilă, dar nu critică. Sunt necesare soluții care să întărească potențialul economic al țării. Avem totul pentru a face acest lucru'', a afirmat șeful statului rus.

''Trebuie asigurate echilibrul și sustenabilitatea finanțelor publice, iar dependența bugetului de prețurile la petrol trebuie redusă în mod semnificativ'', a adăugat președintele rus, precizând că deficitul bugetar pentru 2016 nu trebuie să depășească 3% din PIB-ul țării.

Vladimir Putin a făcut aceste declarații la o reuniune cu membrii guvernului pe tema situației din economia Rusiei, dur afectată de sancțiunile occidentale legate de criza ucraineană și de scăderea prețurilor la petrol.

Președintele Putin declara în aprilie că economia rusă a 'trecut de vârful' dificultăților și că ea se poate reface în mai puțin de doi ani, la aceeași dată liderul de la Kremlin dând asigurări că guvernul și Banca Centrală au luat toate măsurile necesare pentru stabilizarea situației în sectorul economic. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată Sharapova în realitate. Restul e photoshop și iluzie...

2 Așa o fi?

3 ...

4 Cum a fost posibilă cea mai mare escrocherie din istoria Silicon Valley

5 Protestul arestatului Dide capătă sens / A sunat din pușcărie pentru a face publică poveste unui IT-ist care s-a…