Vladimir Putin îl felicită pe Alexis Tsipras pentru victoria partidului său

Președintele rus Vladimir Putin l-a felicitat luni pe liderul partidului de stânga Syriza, Alexis Tsipras, adversar al politicilor de austeritate duse de Uniunea Europeană (UE), pentru victoria sa în alegerile legislative din Grecia, anunță un comunicat al Kremlinului, potrivit AFP.

'Șeful statului rus a exprimat certitudinea că Rusia și Grecia vor continua să-și consolideze cooperarea în mod tradițional constructivă în toate domeniile și vor putea coopera în mod eficient pentru a soluționa problemele actuale din Europa și din lume', precizează președinția rusă.

De asemenea, Vladimir Putin i-a urat lui Tsipras 'succes în noile sale responsabilități', subliniind că victoria partidului său intervine într-un moment 'nu foarte ușor' pentru Grecia.

Grecii i-au acordat duminică o victorie clară partidului Syriza, pentru 'a scrie Istoria' și a 'a lăsa austeritatea în urma lor', potrivit declarațiilor lui Tsipras, primul lider european ales ca urmare a respingerii explicite a politicilor de austeritate impuse de UE membrilor săi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Urmează două rețineri la vârful politicii...

2 BREAKING CCR a respins sesizarea președintelui Iohannis și a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor p…

3 Asta se lasă cu pușcărie! / DOCUMENTUL care confirmă că la Sectorul 1 s-au găsit în urne mai multe buletine de v…

4 Ca-n filme! Ea este consiliera PNL care l-a prins pe omul lui Tudorache cu procesele verbale moșmondite!

5 ȘOC la vârful UE! Fondarea unei noi UE fără Ungaria și Polonia! Premierul Olandei încalcă în premieră un tabu …