Vladimir Putin îl felicită pe Alexis Tsipras pentru victoria partidului său

Vladimir Putin îl felicită pe Alexis Tsipras pentru victoria partidului său

Președintele rus Vladimir Putin l-a felicitat luni pe liderul partidului de stânga Syriza, Alexis Tsipras, adversar al politicilor de austeritate duse de Uniunea Europeană (UE), pentru victoria sa în alegerile legislative din Grecia, anunță un comunicat al Kremlinului, potrivit AFP.

'Șeful statului rus a exprimat certitudinea că Rusia și Grecia vor continua să-și consolideze cooperarea în mod tradițional constructivă în toate domeniile și vor putea coopera în mod eficient pentru a soluționa problemele actuale din Europa și din lume', precizează președinția rusă.

De asemenea, Vladimir Putin i-a urat lui Tsipras 'succes în noile sale responsabilități', subliniind că victoria partidului său intervine într-un moment 'nu foarte ușor' pentru Grecia.

Grecii i-au acordat duminică o victorie clară partidului Syriza, pentru 'a scrie Istoria' și a 'a lăsa austeritatea în urma lor', potrivit declarațiilor lui Tsipras, primul lider european ales ca urmare a respingerii explicite a politicilor de austeritate impuse de UE membrilor săi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 China profită de slăbiciunea Rusiei și urmărește un nou obiectiv. Kremlinul este neputincios

3 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

4 VIDEO „O soluție foarte ieftină” / Încălzirea globală poate fi inversată prin reînghețarea polilor

5 Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost „decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca „măcelarul din Alep”