Vladimir Putin nu se împacă deloc cu ideea intervenţiei occidentale în Ucraina

Vladimir Putin nu se împacă deloc cu ideea intervenţiei occidentale în Ucraina

Occidentul a trecut, de la 'pateuri' ('pirojki') împărțite în Euromaidan (Piața Independenței din capitala ucraineană), la promisiuni de ordin economic și politic făcute Kievului, a declarat joi președintele rus Vladimir Putin, în cadrul unei conferințe de presă, informează RIA Novosti.

Putin a subliniat că, dacă partenerii occidentali, care au susținut ideea asocierii Ucrainei cu UE, nu au putut 'să oprească aceste forțe radicale, care au dat buzna în clădirea Administrației prezidențiale și au cucerit clădirea guvernului (ucrainean)', atunci ei trebuiau să le spună acestor forțe că 'ucrainenii sunt parte a familiei europene, dar dacă vor continua să acționeze în acest fel, nu vor fi primiți niciodată' (în UE) și de aceea ei trebuie 'să revină la acordul din 21 februarie, să formeze un guvern de unitate națională și să coopereze', a spus Putin.

La 21 noiembrie 2013, la Kiev au izbucnit ample proteste ale susținătorilor integrării europene a Ucrainei, nemulțumiți de faptul că puterea a suspendat pregătirile pentru semnarea acordului de asociere UE-Ucraina. Mișcarea Euromaidan a fost susținută de SUA și UE.

Puterea rusă califică evenimentele din estul Ucrainei drept 'război civil', declanșat tocmai din cauza sprijinului acordat de SUA și UE mișcării Euromaidan și de faptul că marile puteri nu au ținut cont de interesele locuitorilor din sud-estul Ucrainei.

Totodată, în opinia lui Putin, în situația privind conflictul ucrainean dreptate are Rusia, nu Occidentul. 'Considerăm că noi avem dreptate în ceea ce privește criza ucraineană. Am mai spus deja acest lucru, că partenerii noștri occidentali nu au dreptate', a declarat președintele Rusiei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

3 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

4 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

5 De citit...