Yemen: Restricții de circulație pe timpul nopții la Aden după violențe soldate cu 17 morți

Yemen: Restricții de circulație pe timpul nopții la Aden după violențe soldate cu 17 morți

Restricții de circulație pe timpul nopții au fost decretate începând de luni la Aden, al doilea oraș din Yemen, unde incidente atribuite unor grupări armate, presupus jihadiste, potrivit agenției proguvernamentale sabanews.net și unor surse de securitate, relatează AFP.

Măsura va fi în vigoare între orele locale 20:00 (17:00 GMT) și 05:00 (02:00 GMT), potrivit unei decizii a Comisiei de securitate din provincia Aden (sudul Yemenului), și survine în urma unor violente confruntări ce au avut loc duminică în portul din Aden, soldate cu 17 morți (nouă membri ai forțelor de securitate, între care un colonel, și opt atacatori), au anunțat surse de securitate.

Un purtător de cuvânt al autorităților provinciale, citat de sabanews.net, a declarat că oameni înarmați au încercuit portul pentru a încerca să îndepărteze forțele de securitate. Totuși, surse de securitate au afirmat că luptele s-au declanșat când forțe loiale președintelui Abd Rabbo Mansour Hadi au încercat să intre în port pentru a-l securiza complet, întâmpinând rezistența unor oameni înarmați deja prezenți la fața locului. Potrivit surselor citate, luptele au durat mai multe ore și forțele pro-Hadi au reușit în final să preia controlul portului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...