A murit cântăreața Lesley Gore, interpreta piesei 'It's My Party'

A murit cântăreața Lesley Gore, interpreta piesei 'It's My Party'

Cântăreața americană Lesley Gore, cunoscută datorită hitului 'It's My Party', lansat în 1963, a murit de cancer la 68 de ani, a anunțat partenera ei de peste 30 de ani, Lois Sasson, citată marți de AFP.

Foto: (c) biography.com

Feministă angajată, Lesley Gore, care era bolnavă de cancer pulmonar, a decedat luni într-un spital din New York, a adăugat Sasson.

Lesley Gore a fost una din primele adolescente care au pătruns în lumea muzicală. Se povestește că o înregistrare de-a ei a ajuns la urechile celebrului producător Quincy Jones, care i-a vizitat imediat familia. El a convins-o să cânte 'It's My Party', piesă care a făcut din adolescenta de 16 ani o vedetă a muzicii pop, cu mult înainte de apariția conceptului de star adolescent.

Lesbiană declarată, a spus mereu că și-a descoperit adevărata orientare sexuală abia după ce a împlinit 20 de ani. Imediat după primul succes, a înregistrat 'You Don't Own Me', considerată un imn închinat feminismului.

Într-un interviu din 2005, Lesely Gore, pe numele său real Lesley Goldstein, spunea că industria muzicii a fost 'mereu o lume dominată de bărbați', contrar celei de la Hollywood. 'A existat mereu un sistem patriarhal care nu zdrobește obligatoriu femeile, dar le așează fără îndoială într-un plan inferior', spunea cântăreața pe AfterEllen, site consacrat homosexualilor din lumea divertismentului.

AGERPRES/ (AS — autor: Lelia Bretan, editor: Cristina Mac)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...