Anca Sigartău a câștigat concursul pentru funcția de director al Teatrului Municipal din Bacău

Anca Sigartău a câștigat concursul pentru funcția de director al Teatrului Municipal din Bacău

Actrița bucureșteancă Anca Sigartău a fost desemnată miercuri câștigătoarea concursului pentru funcția de director al Teatrului Municipal din Bacău. Comisia de examinare, compusă din Maia Morgenstern, George Ivașcu, Gentiana Ionescu, director adjunct al Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, și Radu Ababei, viceprimar al municipiului Bacău, a stabilit noul director prin însumarea notelor de la proiectul de management și cel de la interviu.

Numirea oficială va fi făcută însă de municipalitatea băcăuană, sub a cărei patronat se află instituția teatrală, după rezolvarea eventualelor contestații. Potrivit regulamentului de desfășurare a concursului, ceilalți doi candidați înscriși, actorii băcăuani Eliza Noiemi Judeu și Bogdan Ghelu, au dreptul în cinci zile de la comunicarea oficiala a rezultatelor la contestație, însă numai pe probleme de procedură.

Viceprimarul Radu Ababei a declarat pentru AGERPRES că "departajarea, rezultată la diferențe foarte mici între candidați, s-a făcut pe grile de evaluare prezentate de fiecare dintre aceștia".

Potrivit acestuia, juriul a apreciat la Anca Sigartău "deschiderea repertoriului teatrului către elevi și studenți, atragerea de fonduri europene pentru realizarea principalelor proiecte, cât și implicarea teatrului din Bacău cu instituții similare din București".

"Oricare dintre cei trei candidați ar putea fi un bun manager, însă am considerat că Anca Sigartău este mai aproape de ceea ce poate aduce mai repede succesul unui teatru", a spus viceprimarul Bacăului, care își dorește ca Teatrul Municipal Bacovia "să crească calitativ pe termen scurt".

"Administrația va fi alături de noul manager în promovarea unor proiecte noi, dar și în susținerea celui care ne-a adus notorietatea în lumea teatrală nu numai din România, Gala 'Star', ce a deschis calea actorilor care realizează spectacole de tip one man show", a subliniat Radu Ababei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...