Aplicaţii pentru telefoanele mobile, create de Apple pentru a colecta date despre boli grave

Aplicaţii pentru telefoanele mobile, create de Apple pentru a colecta date despre boli grave

Cercetătorii americani au anunţat marţi că au creat o platformă de aplicaţii pentru telefoanele mobile lansate de grupul Apple care au capacitatea de a colecta o cantitate impresionantă de date despre o serie de boli importate, monitorizând comportamentele utilizatorilor, informează Reuters.

Noua invenţie, ResearchKit, care funcţionează ca o platformă media, va permite oamenilor de ştiinţă să creeze aplicaţii ce folosesc senzorii existenţi în telefoanele iPhone, alături de date colectate de alte dispozitive mobile, pentru a obţine informaţii medicale în timp real. Cercetătorii de la Facultatea de Medicină de la Universitatea Stanford şi cei de la Weill Cornell Medical College sunt printre primii care au creat deja aplicaţii mobile pentru utilizatorii de iPhone diagnosticaţi cu diabet şi maladii cardiace.

De asemenea, aplicaţia GlucoSuccess, creată de medicii de la Massachusetts General Hospital, permite persoanelor diabetice să participe la un studiu care oferă oamenilor de ştiinţă un feedback în legătură cu felul în care dietele lor şi exerciţiile fizice le influenţează glicemia în fiecare zi. Aceeaşi aplicaţie îi "întreabă" pe utilizatori dacă şi-au luat medicamentele şi le reaminteşte să îşi "inspecteze" picioarele.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență