Autismul apare încă din viaţa intrauterină

Autismul apare încă din viaţa intrauterină

Organizarea structurii cerebrale începe în al doilea trimestru al sarcinii, iar prelevarea ţesuturilor luate de la copii bolnavi de autism care au murit a demonstrat că aceştia aveau o dezorganizare a structurii cerebrale. În cazul acestora, au apărut probleme la nivelulul stratului de celule care este foarte important pentru învăţare, spun specialiştii. Ţesuturile luate spre testare de la copii care nu sufereau de autism au arătat că aceştia nu aveau această dezorganizare caracteristică.

„La copiii normai, crotexul este ca şi glazura unui tort. Sunt şase straturi, unul peste altul, şi fiecare strat este alcătuit din alt tip de celule”, a declarat Eric Courchesne, directoru Centrului de Excelenţă pentru Autism al Univeristăţii California, din San Diego.

Courchesne a suspectat că aceste straturi ar putea fi deterorate în cazul copiilor care suferă de autism, aşa că a testat mostre de ţesut cerebral prelevat de la 22 de copii: 11 autişti şi 11 normali.

Mostrele de ţesut prelevate de la copiii normali au arătat că, în cazul lor, cortexul are şase straturi diferite, alcătuite din celule specifice, dar în cazul copiilor cu autism, celulele specifice care trebuiau regăsite în straturi nu existau, astfel că, în loc de straturi distincte, copii autişti au seturi dezorganizate de celule.

Cu toate acestea, doctorul Stanley Nelson, genetetician la Universitatea California, se întreabă de ce este întregul cortex dezorganizat în cazul copiilor autişti. Un alt lucru pe care acesta în găseşte ciudat este că 10 copii autişti din 11 au acelaşi tip de structură cerebrală dezorganizată- este ceva neaşteptat în cazul unei boli care se poate manifesta atât de diferit.


Agenţii toxici legaţi de apariţia autismului: la ce riscuri îşi expun copiii gravidele care locuiesc în zone poluate

O cauză a apariţiei autismului încă din timpul sarcinii ar putea fi poluarea, un studiu al Universităţii din Chicago, SUA, demonstrând că expunerea femeilor însărcinate la noxele din trafic, poluare industrială şi alte toxine din mediul înconjurător creşte considerabil riscul ca cei mici să dezvolte probleme grave încă din timpul vieţii intrauterine.

În esenţă, pe perioada sarcinii există anumite perioade în care fătul este mult mai vulnerabil la expunerea la o serie întreagă de molecule, de la cele provenite de la tot felul de materii plastice până la medicamente, pesticide din mediul înconjurător

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”