Belgia: Pisicile au invadat internetul în timpul operațiunilor antiteroriste

Belgia: Pisicile au invadat internetul în timpul operațiunilor antiteroriste

Belgienii au răspuns duminică seara cu un acut simț al umorului la cererea autorităților de a nu divulga pe rețelele de socializare informații despre operațiunile antiteroriste ale poliției, așa că au umplut internetul cu imagini de pisici.

Ideea a venit de la site-ul satiric NordPresse , de același tip ca Le Gorafi francez, care, la mijlocul săptămânii, a creat personajul "Abu Miau", o pisică purtând o centură explozivă, prezentată ca un veritabil instigator al atentatelor din 13 noiembrie de la Paris, relatează luni France Presse.
Când autoritățile au cerut duminică seara atât presei, cât și utilizatorilor rețelelor sociale să se abțină de la schimbul de informații cu privire la aproximativ douăzeci de operațiuni în curs de desfășurare în mai multe localități din zona Bruxelles și Charleroi (sudul Belgiei), " twittosfera " și numeroși utilizatori de Facebook s-au conformat cu plăcere cerinței, folosind hashtag-ul #BrusselsLockdown.

În loc să descrie ce vedeau de la ferestre, locuitorii Bruxelles-ului au publicat poze cu pisoi în toate pozițiile: o felină prezentând un jurnal de știri televizat, doi motani "cavaleri Jedi" luptându-se cu săbiile, un pisoi atacând un dulău...

"Cred că într-o oră, am văzut mai multe #lolcats decât în tot restul vieții mele", a mărturisit pe contul său de Twitter @mateusz un specialist al rețelelor sociale, Mateusz Kukulka.

Potrivit acestuia, primul care a postat imaginea unei pisici a fost un cameraman de la televiziunea olandeză NOS, @Hoguhugo .

"În loc de tweet-uri despre acțiunile poliției la Bruxelles, iată o fotografie a pisicii noastre Mozart", a scris acest reporter, al cărui nume real este Hugo Janssen, la ora 21:04 (20:04 GMT).

A urmat rapid un adevărat "potop" de postări și în afara țării. "Îmi place la nebunie hashtag-ul #BrusselsLockdown! Belgia este fantastică', a scris din Irlanda @SvenjaLiv .

La sfârșitul conferinței sale de presă din timpul nopții, în care a anunțat 19 percheziții și 16 arestări, purtătorul de cuvânt al parchetului federal a ținut să "mulțumească utilizatorilor de rețele sociale că au ținut cont de necesitățile operațiunilor în curs" . Fără să facă nicio aluzie la micile feline. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?